Daha sonra, 2 yıl önce çeşme yakınına dikmiş olduğum naneleri söküp, 5-6 kök'ünü şişe ve damacana'ya aldık. Yerde olan nane'ler çok dağılıp, her yere yayılıyorlar'dı. Şişelerde'ki nane'ler, bize fazlası ile yeter artar.
Bir kaç pet bardağa biber tohumu ektik. Bıcırık büyük bir keyif ile toprak dolduruyor ve ekim yapıldıktan sonra suluyordu. Bıcırık öğle vakti, süt ve şokella'lı dilimler ile öğle yemeği molası verdi. Çok fazla sıkmamak ve bıktırmamak için, komşunun 2 küçük kızını çağırıp oyun oynamalarını sağladık.
Gerçi bizimkini oyun oynama konusunda ikna etmek biraz zor oldu. İki'de bir ev kapısını açıp, bahçe'ye yanıma gelmek istiyordu. Tam o anda yağmur yağmaya başlayınca -bu günlük yeter, yağmur yağarken çalışamayız- deyince, ikna oldu.
|