Konu: Salyangoz
View Single Post
Eski 30-03-2011, 10:04   #164
epsody
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-02-2008
Çözüm üretmede doğal yöntemler.

Arkadaşlar sizlere bu konuda güncel olan bir bilgimi paylaşarak forumlara en doğal olan bir çevreci yaklaşımla sümüklü böcek ve salyangozların zararlarından kurtularak kimyasallara ve diğer doğal olmayan yöntemlerin uygulamalarından topraklarımızı kirletmeteden doğal çeşitliliği bozmadan kendi tarafımdan araştırılıp denenmiş olup gelişmeye açık bir yöntemi sizlerle paylaşmak istedim.

Bu yöntemin esası bahçelerimizde zarar yapan bu canlıların yaşamalarına göz yumarken bu canlıların hangi tür bitki ve sebzelerden hoşlanmadığını takip ederek, bir gözlemimde salatalık biber gibi bitkileri tamamen yok edercesine kök boğazına kadar kemirdikleri halde ayni alanda roka sebzelerine hiç zarar vermediklerini müşada ederek ikinci gözlemimde aynı sonuç aldığımda bu gözlemimden yararlanarak bu canlıların zarar veren bitkilerimi korumak için etraflarına birer ikişer sıra roka sebzesi ekilerek bir kouma alanı oluşturak bu canlılara dokunmadan zarar yapılan bitkilerimizin çevresinden uzaklaştırabiliriz.

Benim bu gözlemimde roka bitkisi kullanılmıştır, diğer baharatlı bitkilerlede ekilerek daha etkin koruma sağlanabilir, bu konu doğal yöntemler içinde çözülerek doğal çeşitlilik korunmuş olacağından her canlının yaşam hakkı da gözetilmiş olmaktadır.

Son gözlemlerime göre salyangozların sebze bahçesi içinde rokadan başka bitki bulamadıklarında rukayıda menülerine katma girişimleri içinde olduklarını müşhade etmiş bulunuyorum, önce kenarlarını daha sonrada saplara kadar tüketme eğiliminde oldukları için başka bir baharatla araştımalarıma devam edeceğim

Düzenleyen epsody : 07-04-2011 saat 10:17 Neden: ekleme yapmak.
epsody Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön