View Single Post
Eski 29-03-2011, 16:28   #24
ugurtelefon
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 08-04-2009
Şehir: İzmir
Mesajlar: 229
Konu 2 yıl önce açılmış,bir şekilde bilgi edinen arkadaşımız olmuş ki tekrar mesaj yazılmış.
Bende kendi tecrübemi aktarayım;

400m2 bahçem için elektikli tırpan aldım.2 yıl öncesine göre şimdi üretilip satılanlar çok daha çeşitli ve kullanışlı.Benim satın aldığım piyasada bulunan en yüksek güçlü elektrikli tırpan. Gücü 1000Watt.Kesme kısmı 2,5-3mm misinadan oluşuyor.Ben bu kadar bir performans beklemiyordum açıkçası.Envai çeşit adam boyu yeşil otu 1 saat içinde parçalayıp attım.
Mekanik,bildiğimiz bıçak şeklindeki tırpana göre farkı şu; klasik tırpanda otu kesip yatırıyorsunuz.Bunda ise neredeyse kıyma yapıyor.Yerde halı gibi,boyları 3-5cmlik ot tabakası kalıyor.Misina kopma olayına gelirsek,tırpanların üzerinde gelen misinasını hemen çıkarıp atın,5 para etmez.Ben hırdavatçıdan 10m'lik 2,5mmlik misinayı 5TLye aldım.Makara kısmı 2x1,5metre misina alıyor.Çok sert çalılarda misina kopuyor.
Bir arkadaşımız misina yerine bisiklet fren teli kullanmaktan bahsetmiş.Sakın öyle birşey denemeyin.Bir abimiz böyle bir sivrilik yapmış,taşa çarpan telden kopan çelik tel parçası bacağına saplandı.Operasyonla doktor tarafından çıkartıldı.Çok tehlikeli.Ayrıca çeliktel otların arasında bulunan ama görülmeyen cam,şişe gibi maddelere çarptığında şişe çok kötü patlıyor,hertarafa dağılıyor.

ugurtelefon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön