View Single Post
Eski 28-03-2011, 22:13   #1072
tturt
Ağaç Dostu

tturt's Avatar

Giriş Tarihi: 20-04-2008
Cumartesi günü eğitim sonrası Sapancaya gitmemiz saat 18:00'i buldu. Bu nedenle sadece çalışan ustaların işini bitirmesine bakmakla ve yaptıklarını incelemekle geçti.

Evin arkasındaki su problemini inşallah bu yapılanlarla çözeceğiz. Bu arada kullanmadığımız bacanın sıvaları dökülmüştü bacayı yıkıp yeniden sıva yaptırıp boyattık. Arka bolkonun dış sıvalarında da problem oluşmuştu onuda ustalara yaptırdık. Kayrak taşlarını kısmen kırıp drenaj boruları döşettik, balkondan gelen yağmur suları ardiyanın üzerine oradanda suyun yoğun olduğu bölgeye geliyordu bu boruyuda drenaja bağlattık. Temmuz sonu gibide duvar kuruyunca dış yalıtım malzemesi ile kaplayıp, membran uygulaması yapıp, kayrak döşemeyi düşünüyoruz.

Bahar tüm hızıyla güzelliklerin sunmaya başlıyor. Yapılacak iş çok güzellikleri yaşamak için bu mevsimde ciddi emek harcamak gerekiyor. Eşim geçen haftadan yarım kalan mazıların budamasını bitirdi. Ben de ardiyayı temizleyip yeni gelen gübre, organik besin takviyeleri, kaolin kili, coco-peat vb malzemeleri yerleştirdim. EM1'in bir kısmını aktif hale getirmek için karıştırdım gerekli ortam sıcaklığını sağlamak amacıyla işyerine götürdüm. Topraktan bionem uygulaması yaptım. Ayrıca yapraklara ve gövdelere sıvı yaprak gübresi verdim. Bunun dışında güllere gübre verdim. Saksıların toprak harçlarını hazırladım bu yıl harçta toprak, torf, prinç kabuğu, vermikulit, yosun exstraktı, perlit, leonardit, organik peletize leonardit humik fulvik, organik toprak düzenleyici kullandım.

Geçen hafta götürdüğüm tohumdan çimlenen bazı filizler gece soğuklarından etilenmiş ve ölmüşler, hayatta kalanları bıraktım bu hafta götürdüğüm yeni filizlenen tohumları geri getirdim, iki hafta sonra götüreceğim.

Çim hem inşattan etkilenmiş hem de çok kötü olmuş. Yer yer yaban otları ve yosunlaşmalar vardı bazı kısımlar ise kelleşmiş, çim alanın bazı kısımları ise çökme yapmış. Baş edebileceğimiz gibi değildi, devamlı alışveriş yaptığımız seracımızı aradık ve hazır rulo çim uygulaması yapmaya karar verdik. Haftaya uygulamayı yapacaklar.

Fotoğraf makinasını almayı unuttuğumdan, cep telefonununda şarjı azaldığından fazla fotoğraf çekemedim, gerçi şu an için fotoğraf çekilecek fazla bir gelişmede yok zaten. Çektiğim bir kaç fotoğrafı sizlerle paylaşacağım.

tturt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön