Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Yiğit Efe
Sayın Nuri Bey
Öncelikle merhabalar.Uzun zamandır vermiş oldugunuz bilğilerin açmış olduğunuz konuların sessiz takipçilerindenim ve size çok teşekkür ederim.
Bir konu hakkında sizin fikirlerinizden yararlanmak isterim.Bahçeme kendi imkanlarım dahilinde şelaleli süshavuzu yapmayı planlıyorum hatta uzun bir uğraştan sonra çukurunuda hazırladım havuz konusunda pek bir sıkıntım yok şilteylen yapacağım için sanırım becerebilirim.Sıkıntım şelale konusu resimlerde de ğörüldüğü gibi şelalenin boyu yaklaşık 2 metre ve oldukça dik olacak yüksek olması görüntü ve suyun akıntısı konusunda lehime yalnız buraya nasıl bir proje ve malzeme kullanmalıyımki ilerde sıkıntı yaratmamalı.Şimdiden vermiş olduğunuz fikirler için size çok teşekkür ederim.
SAYGILAR.
|
Merhaba sayın
Yiğit Efe
Gölet kısmını sizin yaptığınız gibi kademeli yaparsanız kademeleri kapatmanız için çok fazla taş kullanmanız gerekir, temizlemeside ayrı bir sorundur, her temizlemede yeniden düzenlemesini yapmanız gerekli.
Göletinizin iç duvarını dik olarak kazmanızı, kademe yapmamanızı tavsiye ederim.
Derinliği 50-60 cm ideal olanıdır.
Örnek uygulamalarımızdan fotoğrafları veriyorum, size faydası olacağına inanıyorum.
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama
Peyzaj : Su, kaya, tasarım, uygulama ,
Sonrada size uygun şelale örnekleri fotoğraflarını paylaşırım.