Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi OSMAN45
Hayırlı günler sayın Nuri Mürvet.
Allah eksikliğini göstermesin sürekli yağışlar dan fırsat bulup bahçemde (biraz da uzak olması nedeni ile) bordo bulamacı ilaçlamasını gerektiği kadar yapamadığımı düşünüyorum. Kasım ayında bordo bulamacı yapmıştım. Ama kış sonunda yeterli yapamadım sanıyorum. Artık gözler de uyanmaya başladı. Bu durumda bakır içeren karışımlar yerine kükürt veya daha başka bir fungusid kullanmak aynı işi görür mü? Ve ne zaman yapmalıyım?
(Delfin 32000 IU/mg bakteri içeren bir bioinsektisitdir.)Alıntı.
Delfin i nereden bulabilirim? Seçici bir insektisit midir, yoksa yararlı böceklere de etkilimidir? Bu tip organik üretimde izin verilen zirai ilaçları temin etmekte zorlanıyoruz. Eminönü nden ve internetden temin edebileceğimi biliyorum ama, güven sorunu?
Bu sorularımın cevabını belki internetden bulabilirdim ama buradaki saygın bir öğretmenimizin her yazısının altındaki hatırlatma hiç akıldan çıkarılmamalı.
Herşey gönlünüzce olsun.
|
Merhaba sayın
OSMAN45 hoş geldiniz.
Ağaçlarınızda gözler uyandıysa, geçen senede yoğun mantar hastalıkları olmadıysa bakır içerikli mantar ilaçlarını kullanmayalım...
Sizi en çok rahatsız edecek hastalıklar nisan ayında şeftalide ve bademde yaprak kıvırcıklığı bu dönemden sonra mayıs ayı sonlarına doğru külleme ve yaprak delen olacaktır.
Bu zamanlarıda iyi takip ederek başlangıç aşamalarında etkili ilaçlarla atlatabilirsiniz.
Hastalık oluşmadan kimyasal ilaçlamalarla yapacağım öneriler, kullanım hatalarına sebeb olacağından tavsiye edemiyorum. Gereksiz ve zararlı kimyasalları sizin için demiyorum, bilinçsizce çok fazla kullanılıyor.
Delfin WG'yi Ziraii ilaç satan bayilerden temin edebilirsiniz.
Delfin WG uygulamaları faydalı böceklere olumsuz etki göstermemektedir.
Bombus arılarına, bal arılarına ve balıklara etkisizdir.
Çevre Koruma Örgütü tarafından “düşük riskli” olarak sınıflandırılmış bir pestisittir.
Etkili olduğu zararlılar güve, larva ve tırtıldır. Meyve iç kurtlarınada etkilidir.
Bitki üzerine püskürtülen Delfin WG pestisit, larva tarafından yenildiğinde böceğin mide sıvısıyla çözülmeye başlayan protein yapıdaki zehirli kristaller, mide çeperini kaplayan hücreleri parçalayarak sindirimin durmasına neden olur. Bunun sonucunda ölüm gerçekleşir.
Delfin WG, böceklerin hastalanmasına neden olan zehirleri üreten toprakta doğal olarak yaşayan bir bakteridir.
Delfin WG, zararlılara karşı özel bir etkisi olduğundan, insanlara ve doğal düşmanlara zehirsizdir.
Sizinde herşey gönlünüzce olsun...