maalesef miraclelardan işyerindekilerden biri pek kendini kurtarmış sayılmaz nesibe hanım.çarşamba günü işyerindeki miracleları suladım cuma günü bir baktım,birinin 3 yaprağı yarısına kadar kurumuş naylonuna 2 delik açıp naylonu çıkarıp bir süre bekledim.neyse kuruması durdu.nedenini tam olarak çözemedim, acaba naylon çok kapalıydı,oksijen eksiliği sorunumu yaşadı,yoksa güneşle poşetteki nem temas edim,su mercek vazifesi görüp miracle'ın bu yaprağına zararmı verdi yoksa başka birşeymi oldu neyseki biraz havalandırma,nemi azaltma ile durumu engelledim.perşembeye kadar su artık vermiyorum.
işyerindeki değerinde bir sorun yok.
Evdekilerde de pek bir sorun yok ama şu an gelişmeleri çok yavaş, hava zaten ısındı,dışarı çıkarıp birer kazık ekleyip balkona çıkardım,3 gündür guava ile birlikte keyifleri yerinde gibi,ananas ise şu an zaten meyvesi yok ısının 15 derecenin altına düşmesi o sebeple ona bir zarar vermez diye 1,5 hafta evvel balkona çıkarmıştım tabii evdekilerin de bunda payı var,evde bu kadar çiçek yeter modunda

ne yapraklarında kuruma var,ne büyüme var aynı o şekilde duruyor. kayda değer gelişme guavada tepeden 2 yaprak daha yapmaya başladı.