View Single Post
Eski 28-03-2011, 11:39   #35
EFE35
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 24-11-2009
Şehir: YALOVA
Mesajlar: 22
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi h.ışık Mesajı Göster
Sayın Efe35, Daha önce Bamya yetiştirmiş birisi olarak siz bamyalarda şaşırtma gibi bir işlem yaptınız mı? Bamya genel olarak kolay yetişen sebze intibağı oluştu. Ama ilk çimlenmesi sırasında hiç yağmur istemeyip tavında toprağa ekilmesi önerilmekte. Ben ise balkon bahçeciliğinde tavında toprağı sağlayamayacağım için arasıra çok az sprey sulama yapacağım önerileriniz nelerdir?
Saygılar.
Ben birkaç bilene sorduktan sonra; Şaşırtma yapmadan, dikeceğim günün önceki akşamından tohumları ısladım, sabahı süzdüm, sıra üzeri olması için karık açmıştım buralara tohumluri sıra ile 2-3 er tane derine fazla kaçırmadan ektim, sanırım bir kaç hafta sonra çimlenmeye başlamışlardı, fideler yaklaşık 5 cm yi bulduğunda bamya güneşi sevdiği için yeterli mesafe bırakarak seyreltme yaptım. Akköy çeşidi bamyanın kökü derine gidiyor ve kökü sağlam yapılı fazla su verilmiyor. Tabi aradaki otlar alınıp biir kaç kez çapadan sonra tüm iş toplama ve satmada.
Benim fare ile mücadelem bamya işinden iki sene sonra ayrı bahçede olmuştu. Ziraat ilacı satan yarden aldığım Zehirli buğdayları başka canlıların yememesi için farelerin beslenme deliklerinin içine gazete kağıdına sarılı tüpler içinde bırakarak yapmıştım. Amacım başka canlıların zarar görmemesiydi. Sanırım Görmedi de.

EFE35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön