View Single Post
Eski 28-03-2011, 09:10   #47
Hakan Öncü
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 02-02-2010
2011 Bahar - Yaz Kreasyonu

2011 Bahar Yaz Sonbahar Kreasyonu hazır.

Altta resimlerimi bulacaksınız. Eksiğim yanlışım var ise yönlendirirseniz sevinirim.

Daha öncekli resimlerde torbada görünen pelitleri su ve elek yardımı ile eledim ve yıkadım. Kudret beyin tavsiyesi ile yaptığım işlemi neden yaptığımı sonra daha iyi bir anladım. 1 torba pelitten 5-6 kg kuma benzer ama çok daha ince toz çıktı. Yıkamadan yapsa idim sistemimim tıkanacağı gün gibi ortada idi.

Üstteki kasada 100 den fazla 3 mm çapında delikler açtım. Deliklerin üstüne tıkanmasın diye banyolarda kullanılan kaydırmaz diye bir malzeme vardı elek gibi evde hazır o vardı onu kullandım. Peliti doldurdum. Sistemi kurum ve test ettim şimdilik sorunsuz çalışıyor gibi.

Zaman saatini günde 4 defa 15 er dakkika çalışacak şekilde ayarladım. Domatezleri ekince bunu tekrar ayarlıyabilirim.

Sulama sisteminde bahçelerde kullanılan damlatma sistemini kullanıcaktım ama yine forumda Kuret beyin bir yazısında en iyisi kauçuk hortum diyince bende öyle yaptım. Damlatma sistemleri nozülleri kolay tıkanıyormuş diye okdum. Domatezleri ekince üstünü bir branda **** naylon ile örtücem.
hem uçuşmasın hemde buharlaşma az olsun.

Allta bulunan su kasasının içinde hava motoru çalıştırmaya gerek varmıdır.
Üsteki kasadan damlama şeklinede 5-6 cm. mesadefen dökülüyor fazla su.

Elimde 14 numara yaklaşık 50 lt. perlit kaldı. Beylikdüzü bölgesinde isteyen birisine verebilirim.

Kolay gelsin.

Eklenen Resimler

Hakan Öncü Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön