Adnan bey nergislerinizin bir kısmı çiçek açtı.Gördüğüm bazı özelliklerini yazacağım.Bizim karaburun türü nergis ile kıyaslama yapacağım;Öncelikle nergisiniz geç açıyor.Bu bir avantaj.Bizimki erkenci, bizimki ılıman iklime uygun.Sizinki ise sert iklimde bile olabilecek.
Şuan boyu 20 cm civarı, sebebi de havanın poyrazlı geçmesi ve gece gündüz ısının çok farklı oluşu.Benim ithal türlerle aynı zamanda açıyor yani.Şimdi benim nergizlerin yaprak boyu 50 cmyi geçti, pırasa gibi oldular.
Çiçek görünümü olarak bir sapta 5 -6 kandil var görüntü mükemmel.Bizimkilerde ise sizinki kadar çiçek olmuyor. Çok çiçek açtırmak için neler yaptığımı daha evvel yazmıştım.
Kokusuna gelince; koku biliyorsunuız göreceli bir kavramdır.Bazı insanlar sizin sevdiğiniz bir parfümü beğenmeyebilir ağır bulabilirler.Ben de kendi nergislerimin kokusuna alışmış biri olarak söylüyorum ki, biraz ağır koyuyorlar.Sevdiğim şekilde bir koku vermiyorlar.Tabi dediğim gibi koku görecelidir.Belki siz hoşlanıyorsunuzdur.Ben bunu saygıyla karşılarım.Koku olarak daha evvel kokladığım iki nergis türünü hatırladım.O da aynı sizin nergise benziyordu ama rengi sarı idi.Kokusunu sevmediğim için isteyenlere hediye etmiştim.
Sonuç olarak nergisiniz güzel ama koku türü farklı.
Not: ilk resim dediğim nergis sanırım adı da Tahiti ve yellow cherfulnes idi.
Diğerleri geçmiş yıllardaki türlerimden bazıları.Alttan ikinci olanı karaburun türü nergisim.Bu fotolar 1998 yılına ait.Fotoğrafçı filmden dijital ortama aktardı.
Düzenleyen hocam100 : 28-03-2011 saat 09:23
|