Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi sevgice1981
Merhaba arkadaslar elımde gecen seneden kalma gul tohumu var.Bızgu gıbı bohcanın ıcındekı elma cekırdegıne benzer tohumları nasıl cımlendıre bılırım. Ilk deneme basarısız oldu 15 gunu gecdı ama ses seda yok.Agzı kapaklı bır kaba torf ve bahce topragı karısımına ekdım ev ortamı 21 derece sıpreyle nemlendırdım ama olmadı .Aynı sekılde çin karanfılı de tutmadı.
nelere dıkkat etmek lazım.Tohumları suda bekletmek mı greklıydı acaba
Detaylı bılgı verebılırmısınız.Gül yetıstırıcılıgıne yazdım ama kımse cevap vermedı henuz.
tesekkurler
|
Sayın Sevgice1981, tohumdan gül yetiştirmek isterseniz tohumları çıkardığınızda kurutup hemen ekmeniz gerek. Beklemiş tohumları soğuk katlama yapmadan ekerseniz çimlenme olmaz. Ektiğiniz tohumlar çürümeden gelecek bahara kadar kalırsa, kışın doğal katlamadan geçecekleri için gelecek bahar çimlenebilirler. Elinizde hala tohum kaldıysa yıkanmış nemli dere kumu veya nemli torfla karıştırıp kapaklı bir cam kavanozda veya naylon poşette buzdolabınızın sebzeliğinde 8-10 hafta kadar katlamadan geçirip sonra ekerseniz bu yıl da çimlendirme sanşınız olabilir. Ama elde edeceğiniz gül fidelerinin yabani olacaklarını ve tohumlarını aldığınız güllerle birebir aynı olmayacaklarını da bilerek çalışmanızı sürdürün. Kolay gelsin..