View Single Post
Eski 26-03-2011, 21:52   #4619
SerDag
Ağaç Dostu

SerDag's Avatar

Giriş Tarihi: 29-10-2009
Red face

Harikasınız Hatice hanım, ilk aparat süper olmuş. Benim hoya 3 günde 3 karış sarkınca onu aşağı sarayım dedim ve dalını en üstünden yanlışlıkla kırdım. Kopmadı ama büküldü. Ben de üstten budadım ve inanılmaz bir şekilde her yaprak dibinden sürgün verdi, sırık ayşe gibiydi şimdi çalıya dönüştü. Şu an aynı bambuya 4 dal sarılı, yine biri aştı sarkıyor, 3 dal da yolda! Bir bambu daha buldum, iyice sarkınca ona dolayacağım. İlk sefer çok uzamadan dolamıştım kırılıp bükülmüştü.
Tül ardında geçen kış hiç büyümemişti, yazın balkona çıkardım bayıldı, şimdi kış olduğu için içerde ama cam önünde, daha iyi ışık görüyor, sadece gün batarken 2 saat. Çiçek açan bitkiler için Vilmorin vermenizi öneririm. Çok sulamayın. Anneannesi yıllarca hoya yetiştirmiş bir arkadaşım bitkinin cam önünde durduğunu, hep çiçek açtığını söylemişti. Ama duvara ya da başka bir yüzeye sarmayın inanılmaz yapışıyormuş ve sökerseniz badanayı da alıp geliyormuş.

Ekteki resim yazın balkondayken. Tabii o zaman hortumla yıkanıyordu çok sıcak yaz gecelerinde. Şimdi daha uzun ve temiz.

Eklenen Resimler

SerDag Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön