Merhaba arkadaşlar forumu yeni keşfettim ve bir çoğunuzun müzdarip olduğu ortak bir sorunu gördüm termostat sıkıntısı. bu tarz termostatları bir avuç para veriyoruz ve istenilen sonucu alamıyoruz. ilk başlarda bende aynı sorundan şikayetçiydim internette profesyonel kuluçka makinaları ve odalarında dijital termostat yerine elektronik termostat kullanıldığını duydum. Aklımda bir ışık parladı ve kendimi çok samimi olduğumum elektronik , fizik ve matematiği yutmuş bir abimin yanında aldım ve durumu izah ettim oda bana wheatson kö
prüsü tekniğini kullanarak (Bu teknikle uçak kanatarı kontrol edilir ) yanılma payı 1.000.000 da sıfır olan direneç , role ve opamlardan (karşılaştırıcı) oluşan 37.7 dereceye çakılı bir devre yaptı devrede ekran yok gerek duymadı maliyetide çok düşük. siz sadece piyasadaki en hassas proplardan olan pt 100 alıp bağlıyorsunuz. ihtiyacı olan olursa bana pm atsın benim sorunum bu elektronik termostat ile ortadan kalktı 300 sülün yumurtasından 260 tane çıkım aldım çıkmayan 40 yumurtayıda döllülük oranından zaiat verdiğimize inanıyorum.