View Single Post
Eski 24-03-2011, 17:10   #181
ayazkentli
Ağaç Dostu

ayazkentli's Avatar

Giriş Tarihi: 10-04-2009
Sn. Minarislim, hoşgeldiniz. Ziyaretiniz için teşekkür ederim.

Dün, geçici olarak aynı-sefa saksılarını yerleştirdim. Esas yerleştireceklerim ise şöyle olacak:

1. En üst'e, petunya ya'da bulabilirsem tütün çiçeği (sarkan tip çiçek).
2. Yanlarda'ki üç yuvaya RR domateslerim (gerçi, duruma göre çiçekler ile değiştiririm).
3. En alt'ki leğen saksıda ise, maydanozlar olacak.

Saksılığı kullanma amacımın 2 nedeni var. Hem yer kazanmak, hem'de mecburiyet'ten yere koyduğum çanak anten'in çirkin görüntüsünü perdelemek (gerçi anteni, tadilat yapabilirsem duvar kenarına aktaracığım). Bahar ve yaz aylarında, fotoğrafları çektiğim yer olan kapıaltın'da oturuyoruz. Anten'in görüntüsü göz zevkini bozuyor. Çok işe yarayacak gibi.

Orhan hocam, bizim bölge biliyorsunuz coğrafik avantajı nedeni ile bahar ve yaz, biraz erken başlıyor. Hazırlıklarımın çoğunu bitirdim sayılır. Saksı harçlarımın çoğunu yapıp, saksılara doldurdum. Tohumları ve yumruluları ektim (daha önce ektiğim canna'lar çıkmaya başladı bile), yeri değişecek olan minyatür gül ve çileklerin yeri değişti. Artık bekleme modundayım.

Toprak karışımı, fotoğraf sırası ile şöyle: Bahçe toprağı + dere kum'u + koyun gübresi + torf + humikasid + perlit.

En son güzelce harmanlayıp, saksılara dolduruldu.

Eklenen Resimler

Düzenleyen ayazkentli : 26-04-2012 saat 14:49 Neden: Harf hatası düzenleme.
ayazkentli Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön