Tekrar Merhaba
Herkeze iyi günler diliyorum.
Geçen sene başladığım topraksız tarım hobime bu sene sistemimi yenileyerek ve geliştirerek devam ediyorum. Geçen sene yaptığım hatalardan ders alarak bu sene biraz daha tecrübeli olarak yeni sistemimi kurma hazırlıklarım devam ediyor. Bu hazırlıklar aşamasında Kudret Bey sağolsun benden bilgi ve deneyimlerini eksik etmiyor.
Geçen sene durgun su içinde yetiştirdiğim domateslerden sonra bu sene perlit'e ekeceğim dometesler ile ilgili hazırlıklarım tamamlandı sayılır.
Kuracağım sistemimle ilgili resimler aşşağıda olucaktır. Sistem daha kurulum aşamasında olduğu için eklemek, değiştirmek **** çıkarmak istediğiniz bölümler olur ise lütfen beni yönlendiriniz.
Bu sene 60 * 80 ebantında biri 23 diğeri 32 cm yüksekliğin de Kamasan dan toplam 67 Tl ye mal olan 2 plastik sanayi tipi kasa kullanıcam. Bu kasalardan 32 cm olanı aşşağı 23 cm olanı yukarı koyacam. 32 Cm olan kasanın 2 yanda olan tutma yerlerinden dolayı yaklaşık 25 cm su + besin koyabilecem. Üsteki kasanın altına bol miktarda fazla büyük olmayan delik açıp üsten verdiğim suyun fazlasının alttan akmasını sağlayacam. Kasalardan altta olana plastik bidon musluğu monte ettim ki boşaltımı kolay olsun.
Alt kasadan su basma işini Hepsiburadadan 20 Tl ye aldığım Atman Marka AT-103 kafa motoru ile sağlayacam. Alttaki kasayı aynı zamanda hava motoru ile suyunu havalandıracam.
EC ölçme işini geçen sene Kudret Bey'den aldığım ölçü aleti ile, PH ölçümünü de yine geçen sene kullandığım bu sene Hepsiburada dan 20 Tl ye aldığım Sera marka Ph Test sıvısı ile yapacağım.
Sistemimde perlit kullanacağım için Perliti Beylikdüzü Kıraç bölgesinden Uzay Perlit'en çuvalı 5 Tl karşılığı 2 çuval aldım. 1 çuval 80-90 lt civarında sanırım. 14 numara tarım da kullanılan boy olduğunu söyledi satıcı. Perliti kullanmadan önce süzüp yıkayıp öyle kullanıcam.
Fide için Sayın Envor Beyinde kullandığı ve tavsiye ettiği "BANDITA F1" cinsi fide kullanıcam ve yine Kudret beyin tavsiyesi ile sadece 4 adet ekim yapacam. Hoş Kudret Bey daha küçük kasalara 6 adet ektiğini banada söylemişti ama sağlıklısının 4 adet olduğunu da belirtti.
Fide temini konusunda yardıma ihtiyacım var İstanbul Tohumculuk firmasının adı İstanbul olmasına karşın İstanbulda fideleri ni satan bir yer bulamadım. Gönderdiğim maile cevap ta alamadım. Bandita F1 fidesini satan firma da bulamadım.
Fide temini konusunda beni İstanbulda yönlendirecek **** elinde varsa fide olarak bana gönderebilecek Tarım dostlarına ihtiyacım var.
Geçen seneki amatör sistemime rağmen bu sene konu komşu akraba gören bende yapıcam deyip onlara malzeme temin etmeye çalışıyorum. 10 Adet fideye ihtiyacım var. Yönlendirenlereden gönderenlerden müteşekkir olurum.
Uzun oldu,
Umarım sıkılmazsınız .
İlginize tekrar teşekkürler.
|