Merhaba.
Sn. Sebahattin Sargın,
Çok güzel yazı için Ahmet Örs'e ve size teşekkür ederim. Zevkle okudum. Benzer durumlar hepimizin başına gelmiştir. Ancak son yıllarda gıda katkılarının ve kimya sektörünün gelişmesiyle korkutucu boyutlara geldi.
Neredeyse, bakkal ve marketlerde sağlıklı hiç bir şey yok diyebiliriz. Üzerlerinde çok küçük puntolar ile yazılıyor, ayrıca kimse okumaya gayret etmediğinden ve ülkemizdeki şikayet etme duygusu gelişmediğinden görevli kurumlar da denetim yapmıyorlar. Yapanlar ise yetersiz kalıyor.
Şüphelendiğiniz bir gıdayı götürüp tahlil yaptırabileceğiniz laboratuvar bile yok. Olanlar da hıfsısıhha gibi aylarca sonucu bildirmiyorlar. Sonuçların kamuoyuna açılması zaten yasak durumda.
Herkes yiyeceğini artık balkonunda yetiştirecek galiba.
Saygılar
|