Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bat-uhan
Benim soğanlarım kocaman benimkilerde açarmı bide resmindeki gibi açarsa süper olur okadar nazikki büyük çiçekli katmerli ve alacalı beleceli karışık turuncu bir rengi var ama bir sorum var sadece kök geliştiriyor 4-5 cm yaprak uzunluğu bu nergislere ne yapmalıyım bana cevap atın es geçmeyin beni lütfen... hiç yaprakları uzamıyor geçensene ektiğim başka soğanlar 1 m yaprak yapıp geberdiler bunlardan ümitliyim ve nergis soğanı olduğundanda eminim bahçede 5-6 gün kar yedi haila bahçede ama saksıda duruyor hava haila biraz soğuk ısınınca büyürmü çiçeklenme dönemi nisan mayıs yazıyodu gelişim normalmidir. sorularıma cevap verin lütfen.
|
Aldığınız soğan paketinde yeterince açıklama var aslında..
Soğanları sanırım biraz geç ekmişsiniz..tabi,havalar soğuk,hele hele kar yağışlı ise yaprakların gelişimi de yavaş olacaktır..
Çiçeklenme dönemi nisan-mayıs dediğine göre sabırsız olmanıza gerek yok..
Sakin olun..sadece bekleyin..
Sabredemiyorsanız,süreci hızlandırmak için ev içine,güneş gören bir yere koyun..gelişme hızlanacaktır..
Havalar ısındıkça,lodoslu havalar arttıkça,havanın ısısı 14-18 falan oldukça gelişmeleri çok hızlanacaktır.
Hocam100'ün dediği gibi,bir fotoğraf ekleme imkanınız olsaydı,size biraz daha net bilgiler verme imkanımız olurdu.
Her ne ise..en geç mayısta ne olduğunu göreceksiniz..
Ne yazsak başka size bilmem ki..
........
Not:
Yazınızda
''geberdiler'' kelimesi olduğu için şimdiye kadar size birşey yazmadım..Hiç te şık bir kelime değil..Hiçbir bitki böyle bir kelimeyi haketmez.Belkide ektiğiniz bitkilerle böyle konuştuğunuz için küsüyorlar size..
Sayın
Yıldıztozu'nun hatırına binaen yinede birşeyler yazayım dedim size..