View Single Post
Eski 23-03-2011, 11:38   #166
dagbulent
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 09-06-2008
Sistemi nasıl kursam?

Sözlerime tüm forum müdavimlerine selamlarımı ileterek başlamak istiyorum. Ben de birçok üye gibi uzun zamandır forumu sessizce takip ediyorum ve topraksız tarım hakkında yazılmış olan yazıların neredeyse tamamını okumuş bulunuyorum. Adet olduğu üzere öncelikle kısaca kendimden bahsedeyim;

Konya'da ikamet ediyorum. Makine mühendisi olarak yaklaşık on yıldır plastik enjeksiyon kalıpçılığı alanında tecrübem oldu. Bir kaç aydır topraksız tarımla ilgileniyorum ve balkonumda bu işi yapmaya niyet ettim. Başarılı olup olmayacağımı yakın zamanda göreceğiz inşaallah ama siz değerli üyelerin katkılarıyla sorunları aşacağıma çok eminim.

Kudret beyle birkaç mesajlaşmamız oldu. Kendisinden besin eriyiği ve pH kiti temini hakkında yardım istedim ve sağolsun hemen ilgilendi. Buradan kendisine tekrar teşekkür ederim.

Şimdi gelelim yapmayı düşündüklerime

Ben öncelikle domates yetiştirmeyi düşünüyorum. Muhtemelen bir veya iki kök olacaktır. Ne tür domates olacağı hususunu henüz ben de bilmiyorum çünkü fideleri bir ziraat müh. arkadaşım tedarik edecek. O ne verirse onu deneyeceğim. Umarım şansım yaver gider

Balkonum doğuya bakıyor. Öğleden akşama kadar güneş görüyor. Büyüklüğü de fena değil. Sanırım 8-10 metrekare civarıdır. Henüz kapattırmadım ama en yakın zamanda halletmeyi düşünüyorum. Şimdilik domatesin etrefını tül gibi bir aparatla kapatarak idare edeceğim.

Henüz nasıl bir sistem kuracağıma karar vermiş değilim. Fazla zamanım kalmadığı için de bir an önce buna karar verip işe koyulmam gerekiyor. Mart bitmek üzere çünkü

İlgilendiğim bir kaç sistem var ve bunlardan esinlenerek optimum sistemi kurayım istiyorum.

İlk başlarda sayın akinselcuk'un düzeneğine benzer bir sistem kurmayı düşünüyordum. Sonradan birleşik kaplar metodunun uygulamalarını okuyunca ben de bu yönteme sıcak bakmaya başladım. Ancak bu uygulama hakkında tecrübeli arkadaşların yorumlarını merak ediyorum. Yani bu sistemi uygulayarak test etmiş, bitki yetiştirmiş ve olumlu veya olumsuz yönlerini bizzatihi tecrübe etmiş arkadaşlar oldu mu? Eğer olduysa sistemin avantajları-dezavantajları nelerdir?

Bu siteyi hazırlayan, bilgilerini ve tecrübelerini bizlerden esirgemeyen herkese teşekkürü bir borç biliyorum. Hepinize bol ve sağlıklı mahsuller alabileceğiniz günler dilerim.

dagbulent Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön