View Single Post
Eski 23-03-2011, 10:28   #1496
Lilium
Ağaç Dostu

Lilium's Avatar

Giriş Tarihi: 01-05-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hasan_ka Mesajı Göster
Ceviz dikmeyi düşündüğüm yer Denizli iline bağlı bir kasabanın sınırları içerisinde. gölgede 43 derece zor aam güneşte 43 dereceyi geçiyordur. Ayrıca 7.5*7.5 metre üçgen dikim yapacağım çit sistemi yapma gibi bir niyetim yok. Bunları göze alarak kesin bir cevap vermek mümkün mü acaba?
Bence 43 dereceleri geçiyorsa modifiye lider ve çit şeklini tercih etmenizi tavsiye ederim, Örneğin benim şimdi yeni kurmaya çalıştığım bahçeyi 8x6 olarak kuruyoruz, yinede tercih sizindir.
Alıntı:
- 27 derecede donar 43 dereceden sonra güneş yanığı oluşur gibi verilerin kanun gibi kabul edilmemesi gerektiğini düşünüyorum.
-27 derece denmiş, daha doğrusu -27 lere kadar dayanabilir denmiş. Yani üst mesajlarda da bahsettiğimiz gibi hatalı budamalar, yanlış sulamalar, sonbahar yağmurları ve ya yazdan kışa hızlı geçişler de daha düşük derecelerde donmalar görülebilir, illa -27 derece diye bir şey yok.
Sıcaklıkların 43 dereceleri kanun gibi kabul etmemekte haklısınız ama dikkate almakta yarar var, zira 40 derecelerden sonra açıkta direk güneş ışığına maruz kalmış meyvalar etkilenmeye başlar. Buna bir şekilde önlem alınabilinir belki, gölgelik gibi ya da kaolin kilinin çok yararı önleyici bir etkisi olacağını düşünüyorum.

Lilium Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön