View Single Post
Eski 22-03-2011, 19:43   #910
Nuri Murvet
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 07-04-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nurguldk Mesajı Göster

Maalesef bir peyzaj firmasına veremeyeceğiz

Dediğim gibi aslında tamamen teknik ve tasarım anlamında kendimiz düşünüp, ustalara da (dediğiniz gibi taş ustası ) yol göstereceğiz. Yani diğer bir deyişle biz tasarlayıp youlmak kısmını ustalara bırakacağız Bu nedenle sizin fikirlerinize çok ihtiyacım var.

Elimizden gelenler şunlar;
Kepçe gelecek
Kaya bahçesi,havuz kenarı, şelale vs için taş duvarlardan sökülen taşlar kullanılacak. Ama gerekirse tamamı olmasa da bir miktar kayrak temin edebilirim. Betonlama gereken yerleri de sizden öğreneceğim artık
Havuz için kolay uygulama açısından havuz şiltesi düşündük.Ama kolay başka bir öneriniz varsa ona da açığım.

Adım adım yapılacaklar konusu da tabii biz de hala muallak

Başlayabileceğimiz tarih de sanırım en geç 1 ay.

Bu arada '' vay be adamlar ne yapmış'' olsun ama normal bütçeli olsun..
Yani Nuri Bey, kurbağa olsun zıplamasın

Sayın nurguldk

Şelale ve gölet konusunda uzmanlaşmış firmalar, peyzaj firmaları değil şimdi herkes gölet ve şelale yapıyor.

Dünyanın en zor işine başlıyorsunuz, nedeni: Sizin hayal edip tasarladığınız bir projeyi ustalara anlatıp hayal ettiğinizi yapmasını istemeniz, ben başaramadım...

Peki nasıl oluyor diye soracak olursanız tasarlıyorum, prejelendiriyorum, kendim yapıyorum yanımızda çalışan elemanlar yardım ederlerken benim hayal ettiklerimi öğreniyorlar sonra onlarda usta oluyor.

Elinizden gelenler kısmında:

Kendinizi kandırmayın, malzeme olarak elinizde hiç bir şeyiniz yok...

Sökülen duvar artıklarından şelale ve gölet olmaz.

Sizin için yapılacak en uygun şelale ve gölet şekli (Pond Liner) gölet brandası, şiltesi ile yapacağınız sistemlerdir.

Ben size bunu tavsiye ederim, yap boz yapabilirsiniz hatalarınızı düzeltebilme şansınız vardır.

Betonla yapacağınız sistemlerin geriye dönüşü yoktur.

Bu arada, zıplamayan kurbağa görmedim fakat yükseğe zıplamayan kurbağa gördüm.

Siz karar verin biz kurbağayı hedeflenen yüksekliğe çıkarırız, merak etmeyin.

Nuri Murvet Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön