View Single Post
Eski 22-03-2011, 18:03   #251
Emre İlhan
Ağaç Dostu

Emre İlhan's Avatar

Giriş Tarihi: 04-04-2010
Bugün enteresan bir durumla karışılaştım. Bir tanıdığımıza gitmiştik. Aşağıdaki bahçede bir baktım asma. Kendisine sordum, yaprağının güzel olduğunu söyledi. Bende hemen 1,5 - 2m uzunluğunda ki iyi olgunlaşmış dalı kestim ve eve getirdim. Tabi ki dikmek için. Adana'da asmaları hep 1,5 - 2m kadar büyük çeliklerle tutturup büyütüyorlar. Çok güzel gelişiyor. Fakat bu bahsettiğim yöntem sadece yaprak konusunda iyi oluyor. Çünkü; asma üzümü çok az ve geç veriyor. Üzüm verimi için kısa çalışmalar yapmalıyız. Eğer ben üzüm istemiyorum, yaprağından yararlanıcam diyorsanız iyi bir yöntem. Şimdi benim bir sorunum var. Bu bahsettiğim asma dalının birçok gözünün içerisi boş. Akşam olduğu için fotoğraf ekleyemedim, yarın fotoğrafını çekip yüklerim. Ama basit bir çizim yapıp durumu izah ettim. Üstadlarımdan yardım istiyorum. Şimdi ben bu dalı ne yapayım? Dikeyim mi, yoksa hayır gelmez atayım mı? Eğer köklenme gerçekleşmezse boşuna ümitlenmeyeyim diye sormak istedim. Yani bu içi boş gözlerin kökleneceğini zannetmiyorum. Ama şöyle bir durumda var. Ben geçtiğimiz senelerde sitemizden bir araştırma yaptığımda çeliklerin toprak altındaki gözlerinin haricinde bıçakla çizikler atınca o bölgelerinde köklendiği söyleniyordu. Eee tabi ki üstadlarım daha iyi bilirler.

Name:  Asma Çelik.png
Views: 2508
Size:  31.5 KB

Emre İlhan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön