View Single Post
Eski 22-03-2011, 15:18   #97
tomurcuk-toprak
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 15-03-2011
Wink ben de kaktüsümü çoğaltabilmek için böyle tepesinden kesmeli miyim? :(((((((((

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Engin Mesajı Göster
Kaktüsü kırıldığı için üzülen arkadaşlar var,ya da kaktüsleri off-setlerle çoğaltmak isteyen arkadaşlar var.Birşeyler paylaşma ihtiyacı duydum.

Kaktüsleri tohumla yetiştirmek hem güç hem de zaman alan bir iş,gerçekten profesyonel tecrübe gerektiriyor.Bazı üreticiler kaktüsleri keserek tabiri caizse doğrayarak çoğaltıyor.Bildiğiniz salatalık gibi doğranmış kaktüslerin her biri toprak üzerinde dikmeden sulamadan bekletildiğinde 1-2 ay içerisinde kökleniyor ve yeni anaçlar ya da aşılar için ayaklar üretilebiliyor.Kaktüslerinizin yavrularını ya da keserek aldığınız parçaları dikmeyin ve sulamayın arkadaşlar.Kuru toprak üzerinde öylece beklesinler emin olun 7-8 ay bekleseler köklenmek haricinde hiç bir şey olmaz.İyice köklendikten sonra kaktüslerinizi dikip sulayabilirsiniz kısa sürede eski dolgunluklarına kavuşurlar.

Uzun bir kaktüsü ortasından kesip (tercihen yaza doğru) üstteki parçayı köklendirip dikebilir.Alttaki parçadan bir sürü yavru alabilirsiniz.Zedelenen kaktüsler zedelenen yerlerden yavruluyor.genelde 5 köşeliyse 5 köşesinden,10 köşeliyse 10 köşesinden.

Aşağıdaki ilk fotoğrafı Taner Beyin serasında çekmiştim fareler kaktüslerin tepelerini yemiş ve kaktüsler oralardan yavrular vermiş.Aşağıdakinde ise Mersin-Limonluda bir serada gölgede şekilsiz büyüdüğü için tepesi kesilmiş bir e.grusonii var.Gördüğüniz gibi oda yavrular vermiş.(aklıma gelmişken o serada çektiğim fotoğraflar var yayınlayayım belki adana ve mersindeki arkadaşlar gitmek ister)

tomurcuk-toprak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön