|
Erguvan ağacı benimde çok sevdiğim bir ağaç, Bahçemizde boyu 7 metreye yakın 2 tane ağacımız var. Türetmek için tohumdan çimlendirmeye uğraşıyorsunuz, bende denemiştim tabi zevkli ama biraz zaman kaybı olarak düşünüyorum. Ana ağaç gövdesinden hersene boyu 1,5 metereye kalınlığıda 2 cm e kadar olan bir **** iki kök sürgünün yanında onlarca 0,7-1 m aralığında sürgün alabiliyorum. ve şimdiye kadar ekipte tutturamadığım olmadığı. Hersene kök sürgünlerini söküp başka yere diktiğim ana ağaçlar yeni kök sürgünleri veriyorlar.
Gözünüze kestirdiğiniz bir yetişkin erguvan ağacının , Ocak **** şubat ayında gidip kök sürgünlerini alırsanız, en az 2-3 yıl kazanmış olursunuz. Ayrıca Ana ağacında boylanmasına ve daha sağlıklı gelişmesine yardımcı olmuş olursunuz.
Bilgi olarak, Erguvan senede ikikere açıyor zaten, Ağustos ayı sonunda **** eylül gibi açtığı çiçeklere yapraklıyken ve daha seyrek oluyor. diğer bir bilgi ise,yaz aylarında oluşmaya başlayan tohum keseleri salkımlar halindedir. Gelişmesini beklemeden onları temizlersek, yine ağacın gelişimini hızlandırmış olacağımızı iletmişlerdi. Bilgilerinize.
|