View Single Post
Eski 22-03-2011, 10:01   #250
turşukavurması
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 22-03-2011
Merhaba,

Bir haftadır ağaçlar.net'i dışarıdan takip ediyordum, ta ki 15 dakika önceye kadar. Artık ben de ailenizin parçasıyım kabul ederseniz. Acemi denemiyecek kadar az bilgiliyim sebze yetiştirme konusunda. Epey vakit geçirdim forumda ancak bir sürü bilgi herşey birbirine karıştı. Hele de hiç bilmeyince böyle oluyor sanırım.
Yurt dışında yaşamaktayım, gelirken memleketten 25 gr' lık paketler içinde "roka, maydanoz, dereotu, semizotu" tohumları getirdim. Dün 4 tane daire şeklinde saksı aldım bunlar için. Çapları 25 cm, yükseklikleri de 25 cm. Toprak da aldım. Toprak iyi mi kötü mü bilmiyorum, içine bakınca bazı ot kökleri de mevcut. Sizden yardımınızı istediklerim,
1) Tohumları ekme işleminden önce ılık suda bekletmeli miyim? Bekletmeliysem kaçar gün?
2) Saksılara bu tohumlardan yaklaşık kaçar gram tohum ekmeliyim(veya göz kararı ne kadar)?
3) Tohum ektikten hemen sonra sulama işlemi yapmalı mıyım? İlerleyen günlerde sulama işlemini nasıl yapmalıyım?
4) Ekim işlemi bittikten sonra saksıların üstünü şeffaf naylonla kapatmalı mıyım? Kapatmalıysan ne zamana kadar kapatmalıyım?
5) Evde malesef balkon bulunmamakta. Saksılar camın önünde. Odayı havalandırmam gerekir mi?
6) Güneş ışığı ne kadar önemli? Oda sabah güneşini alıyor, 15.00' dan sonra güneş almıyor. Bitkilerin yetişmesi için uygun mu? Tam saksıların üstünde 2 adet sarı kuvvetli ampul var, güneş ışığı yetersizse onlar işe yarar mı? ( belki çok saçma soru, belki kahkahalarla gülüyorsunuz ama cehalet işte ( )

Sorularım şu anda bu kadar. Daha ne kadar olcak cümlelerinizi duyar gibiyim. Tüm bu soruları maydonoz, roka, dereotu ve semizotu için cevaplandırabilirseniz nasıl mutlu olacağımı tahmin bile edemezsiniz.
Sabrınıza teşekkür ederim. Sayenizde Çin'deki gurbet hasretim azalacak.
Şimdiden teşekkürler.
Hem de çok...

turşukavurması Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön