View Single Post
Eski 21-03-2011, 10:33   #3
Kirmit
Ağaçsever

Kirmit's Avatar

Giriş Tarihi: 13-01-2011
Haklısınız sayın Güler,
43 yaşındayım, hatırlıyorum o kartları, çok sevinirdik bayramlarda. Elbette el yazısı öğrensin çocuklar. Ama okuma yazmaya başladıklarında öğrenmelerini garipsedim. Gördüğüm kadarıyla, çocuklara, küçük boyutta, çok az boşlukları olan, fotokopilere basılmış ev ödevleri veriliyor ve o küçücük boşluklara, el yazısıyla cevaplar sığdırılmaya çalışınca hepten okunmaz oluyorlar. Belki de o kadar tuhaf gelmesinin sebebi budur.

El yazısından kastım bitişik yazılan yazılardı. Hani güzel yazan biri olursa çok hoş durur da, her zaman için pratik olmayabilir diye düşünmüştüm.
Güler Hanım, ben biraz uzun bir öğrencilik yaşadığım için bilgisayarların yaygınlaşmasından önceki dönemde de bir hayli kağıt, mürekkep, boya harcamışlığımız var Hangisi güzel derseniz, kimileri bilgisayarı tamamen dışlar, sanattan uzaklaştırdığını söyler, kimileri de tam tersini. Sanat için elle yapılanları her zaman tercih ederim ama tasarım söz konusuysa artık ister istemez bilgisayar ortamı pratik oluyor.Yine de şu sıralar, üç boyutlu modelleme ve animasyon programıyla uğraştığım için kopyala-yapıştır kolaylığı o kadar da sık kullanabildiğim bir şey değil.

Kastettiğim alternatif yazı, bilgisayar ya da daktilo yazısı değildi, ben iyi anlatamadım sanırım. Cevabınız ve ilginiz için teşekkür ederim.

Kirmit Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön