View Single Post
Eski 21-03-2011, 09:52   #73
Arnavut
Ağaç Dostu

Arnavut's Avatar

Giriş Tarihi: 13-12-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi furkan yıldız Mesajı Göster
Bende 2 Brahma horoz var dediğiniz gibi çok heybetli. Büyük olandaki heybet beni horozlara karşıda sempatiye itti. Ama parayla aldığımız civcivler hep kırma çıktı. Dediğiniz gibi köy tavuklarıyla eşleşme olmuş. İçlerinden sadece biri ihtişamlı olarak brahma çıktı ki aldığımız şahısta güzel brahma tavuk ve horozlar var fakat köy tavuklarıyla karışık olduğu için sürekli, ne çıkarsa bahtımıza misali oldu. Çıka çıka 1 tane çıktı oda horoz. Bu sene inşallah güzel bir tavuk alıp yetiştirebiliriz. Tavukta vardı o hepsinden güzeldi ama benim köpeğime kurban etti kendini.
Sayın furkan yıldız;

Henüz bu yazışmaları yaptığımız sıralarda bahsettiğimiz durum tekrar cereyan etti Yakın muhitte ellerindekilerin brahma civcivleri olduğunu söyleyen bazı vatandaşlar köy, bucak dolaşarak bunları oralardaki halka satmışlar.Ben ilk duyduğumda brahma civcivi haftalık yaşta 2,5 TL olamaz çok ucuz dedim.Nihayetinde alınan civcivler büyüyüp palazlanmaya başlayınca brahma ile uzaktan yakından alakası olmadığı anlaşıldı tabii ki. Ne demiş büyüklerimiz " Ucuz etin yahnisi yavan olurmuş..." Dediğimiz gibi civciv alırken mümkün mertebe bildik adresleri ve kişileri tercih etmekte fayda vardır!

Saygılar.

Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön