View Single Post
Eski 20-03-2011, 19:35   #1446
Arnavut
Ağaç Dostu
 
Arnavut's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-12-2009
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 209
Lightbulb - Civciv bakımında ampul ile ısıtma -

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi efe-can Mesajı Göster
Sn Arnavut;

Uyarınız için çok teşekkür ederim. En kısa zamanda uygulamaya geçeceğim.
Selamlar
Sayın efe-can;

Rica ederim, Beslediğimiz hayvanların sağlığını sıhhatini korumak en büyük vazifemiz olmalı.Malum ki bu canlıların ne ağzı ne dili var dertlerini anlatmak için...

Bir başka nacizane önerim ise (Tecrübeyle sabittir), Civcivlerin ısıtmasını siz de benim gibi ampul yardımıyla yapıyorsunuz göründüğü kadarıyla?

* Bu resimde kullandığınız duy plastik aksamlı bir duy.Bunu da porselen bir duy ile değiştirmenizi şiddetle tavsiye ederim ki her yerde kolaylıkla ve ucuza bulunabilen bir malzeme.
Plastik duy kullanmanın dez avantajları; Duy çok ısındığında (Ki devamlı yandığı için ısınması muhtemel) ampulun metal kısmı ile duyun plastik kısmı birbirine yapışıyor.Bunun sonucunda devamlı sigorta atması daha ziyade ve hiç istemeyeceğimiz sonuç olan yangına kadar gidebiliyor işin ucu... Fakat porselen duy kullanımında böyle bir sıkıntı olmuyor.



* Bir başka konu ise; Ampul ile ısıtmalı düzeneklerde asla bir tek ampul kullanmayın.Bir adet 100W ampul kullanacağınız yerde en az iki adet 40W ampul (Ya da istenilen ısıya kaç watt'lık ampul ile ulaşılıyorsa; 40W+40W ya da 25W+25W+25W+25W v.b.) kullanın.Bunu yapmamızdaki avantaj ise; Özellikle geceleri (Gündüze göre daha az gözlem yapılıyor) hava daha soğuk ve civcivler çok yeni olduğu için herhangi bir ampul patlaması durumunda maalesef ki zaiyat çok olabiliyor.Fakat daha fazla ampul kullanımında biri arızalansa da diğerleri, Fark edilene kadar civcivlerin yaşamasını sağlayacaktır...

Ben tecrübe ettiğim şeyleri bir nebze aktarmak istedim umarım faydası dokunan arkadaşlar olur..

Saygılar.

Eklenen Resimler
 

Düzenleyen Arnavut : 20-03-2011 saat 19:38 Neden: Fotoğraf eklemesi yapıldı
Arnavut Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön