View Single Post
Eski 19-03-2011, 20:20   #13
Mine Pakkaner
agaclar.net
 
Mine Pakkaner's Avatar
 
Giriş Tarihi: 06-01-2006
Şehir: İzmir
Mesajlar: 10,707
Son derece güzel, dolu dolu ve çok iyi hazırlanmış bir seminer izledik. Huzurunuzda sevgili meslektaşım, okul arkadaşım Çiğdem Kaya' ya içten teşekkürlerimi sunuyorum.

Ancak okulunda verilebilecek detaylı bilgiler aldık. Hangi bitkilerden ne renk boya elde ettiğimizi, nasıl kullandığımızı dinledik. Renk örnekleri gördük.

Aynı şekilde hangi bitkilerin neresinden nasıl hangi yöntemlerle esans çıkarıldığını öğrendik. Hem boyar bitkilerde hem kozmetik bitkilerinde piyasada nasıl bir ihtiyacın olduğunu, pazarın durumunu öğrendik.

Son olarak da ellerimiz hiç durmadan çalışıp not aldı, çünkü Çiğdem Hoca bize farklı cilt tipleri için tamamen doğal malzemelerle yapılan maske, tonik, losyon tarifleri verdi )

Aramızda Mordoğan' dan gelen, lavanta yetiştiriciliği yapmak isteyen 3 hanımefendi vardı. Yetiştirsek nasıl satacağız diye bana sordular, hemen pratik bir cevabım oldu. Aynı şekilde kekik, biberiye, lavanta gibi bazı bitkileri satın alan bir firma yetkilisi de toplantıdaydı. Kendilerini tanıştırdım. Onları bir araya getirdiğimiz için de çok mutlu oldum.

Keşke çok daha fazla sayıda üyemiz ve üretici arkadaşımız faydalanabilseydi. Katılamayanlar çok şey kaçıırdı.

Bu güzel günde bizi yalnız bırakmayıp seminere katılan üyelerimize ve izlemeye gelen diğer konuklarımıza, bütün etkinliklerde emeği geçen, bilfiil çaba harcayan sevgili Memet' e de içten teşekkürler.

Mine Pakkaner Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön