View Single Post
Eski 19-03-2011, 14:34   #1195
acemi ciftci
Ağaç Dostu

acemi ciftci's Avatar

Giriş Tarihi: 27-03-2009
acemi ciftci / Balkon düzenleme

Merhabalar,

Fotoğraflarda görmüş olduğunuz balkonu yeşillendirmek istiyorum. Elimde minyatür marul, limonlu fesleğen, portakal kokulu kekik, kırmızı hollanda soğanı, tiny tim domates ve nane tohumları var. Bunlara ek olarak habanero, asclepias incarnata ve heliotropium arborescens tohumu almayı istiyorum.

Ancak ne saksı, ne toprak tercihinde bir sonuca ulaşabiliyorum. Uzunlamasına olan balkon saksılarında mı ekim yapmalıyım yoksa her çeşit için ayrı bir saksı mı almalıyım? Ayrıca saksı derinlikleri, farklı toprak seçenekleri kafamı karıştırıyor.

Toplamda şunlar şunlar alınacak diye bir liste çıkarmak istiyorum. Acemiliğimden dolayı pek yapamıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.

minyatür marul: %80 kaliteli torf, %20 perlit, şaşırtmadan sonra bahçe toprağı
limonlu fesleğen: drenajlı toprak
portakal kokulu kekik: drenajlı toprak
kırmızı hollanda soğanı: drenajlı toprak
tiny tim domates: %50 kaliteli torf, %50 perlit, şaşırtmadan sonra bahçe toprağı
nane: her toprak türü denmiş
habanero: drenajlı toprak

Asclepias incarnata ve heliotropium arborescens için hangi topraklar gerekli bilmiyorum. Üstelik toprakların hangi hacimde kullanılması gerektiğini yine bilmiyorum. Saksı boyutları belirsiz yani.

Toplamda şunlar şunlar alınacak diye bir liste çıkarmak istiyorum. Acemiliğimden dolayı pek yapamıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevineceğim.

Eklenen Resimler

acemi ciftci Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön