Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi turkishmojo
Sn pria bu sonbahar sizden aldığım nergiz soğanları ( gayet iyi ve sağlıklıydılar ) korktuğum gibi olmadı ve 6 soğanın 5 inde çiçek tomurcuğu var havalar birden ısındığı için açmakta acele ediyorlar gibi ,şu anda balkonda güneş gören yerdeler ,içeriye odaya alsam süreci yavaşlatabilirmiyim hemen solup geçmelerini istemiyorum cevaplarsanız sevinirim ,teşekkürler.....
|
Hanımefendi,
Artık zamanıdır..Dışarda yarı gölgeli bir yerde tutarsanız süreç daha yavaş olur..
İçeriye alırsanız süreç daha hızlanır..Çünkü evde 18-24 derece sıcaklık bunları coşturur..
Bence onları ev içine alın..
Susuz kalmamasına dikkat edin bu günlerde..Soba veya kalorifer peteğine yakın olmamak şartıyla güneş gören,hafif sıcak bir köşeye koyun..Göz zevkini tadın bol bol..kokularınıda..
Gece dışarıya alırsınız..
Eğer saksıda çiçekleri kesmeden bekletirseniz 20 günden fazla dayanırlar..Kesip vazoya koyarsanız bir hafta kadar..
Sizin para yatırırken bir sorun olmuştu..Helal hoş olsun..Sanırım siz 6 soğan istemiştiniz ama kargo ücreti yatmadığı için ben size yinede 4 iri 2 de yavru soğan göndermiştim..Soğanların birinin açmamasının sebebi budur..Seneye hepsi açar,hemde her kökte ikişer üçer..
Çiçek açımı bittikten sonra saksınızı dışarda yarı gölge bir yerde tutun..bakıma devam edin..sulamayada..taki,yapraklar artık kendiliğinden sararıp kuruyana kadar..Ondan sonra saksınızı en serin yere,egzos dumanı falan olmayan bir yere alın..aman..saksınızı yazın o kavurucu sıcakları altında güneşte bırakmayın..Ekim ayına kadar kuru toprakta dinlensinler..ekim-kasım ayında sulayıp gölge bir yere alırsınız dışarda..yapraklar görünününcede güneşli bir yere alırsınız.
Selamlarımla.
Fotoğraflama imkanınız varsa sevinirim.