Arkadaşlar bahçe planlaması yapıyorum. Yalnız anlayamadığım bir şeyler var..ben yapacağım adaları yazayım boşlukları hadi birlikte dolduralım. Sebze Adaları 1,25 *3 m ve sekiz adet.
1. Ada: Pembe Domates, Çorbacı Turşuluk Biber, Uzun Siyah Patlıcan, Büyük ve küçük yaprak fesleğen (karışık), Kadife, Yeşil soğan
2. Ada: Dikenli Köy Salatalığı (Geçen Sene hem yerde güzel oldu kabakla birlikte hemde çalıda), Dereotu, Kadife, (....buraları dolduramadım)
3. Ada: Siyah Domates, Çorbacı Turşuluk Biber, Tombul Patlıcan, Büyük ve küçük yaprak fesleğen (karışık), Kadife, Yeşil soğan
4. Ada: Salatalık(Turşuluk), Kadife, (....Buaraları Dolduramadım)
5. Ada: Fasülye (konservelik empürme-çok dökülür-Köylü), Mısır (Çok tatlı olur-köylü), kadife, fesleğen (....Buraları Dolduramadım)
6. Ada:Okka Köy Domatesi, Dolma Biber, Uzun Siyah Patlıcan, Büyük ve küçük yaprak fesleğen (karışık), Kadife, Yeşil soğan
7. Ada: Fasülye (konservelik empürme-çok dökülür-Köylü), Mısır , (Buraları Dolduramadım)
8. Ada: Okka Köy Domatesi , dolma Biber, Tombul Patlıcan, Yeşil Soğan, fesleğen, Kadife
Ayrıca küçük adacıklarda ayrı ayrı maydanoz, semizotu (Belki ekmem diğer kumlu bahçemde yabanisi çok var) marul dikmeyi düşünüyorum.
Bahçenin uzak bir noktasına acı biberleri (Tabasco, Arnavut biberi ve diğer biberleri) direk toprağa dikeceğiz. toprak ıslahı yapılmış şekilde.
Ayrı bir yerde ayçiçeklerini mısırla karışık ekeceğim (Geçen sene denedim. Güzel oluyor) Mısır , Ayçiçeği arasınada öbek öbek fasülyeler yapacağım.
Ayrı bir yerde de yaz kabağı, bal kabağı, kavun ve karpuzları ekeceğim..
Evet arkadaşlar... fikirlerimizi lütfen paylaşalım. Benim fikirlerim bunlar. dolduramakdıklarım var.
|