Sayin agozce, o bitkileri arastiracagim. Ayrica size verilen kazanc degerlerini acikcasi biraz fazla buldum. Elbetteki burada bir kotu niyet aradigimdan degil, verilen degerlerin nereye ve neye dayandirildigini merak ettigimden soyluyorum bunu. 4-5 donumde 120 milyar-20 milyar=100 milyar net kazanc bana acikcasi cok fazla geldi. Sanirim bir sifir fazla yazildi. Yoksa en azindan benim cevremde zeytin,uzum vs gibi urunlerle ugrasmazdi gibi geliyor. En azindan oncu firmalar bu isi yapardi gibi geliyor, bu kadar kazanc elde etmis var midir acaba dekar basina.
Bugun 2007'de Kapari hakkinda yazilmis (
http://www.agaclar.net/forum/showthr...?t=1275&page=3 ) bir baslikta bir mesaj yazdim. Burada yazilmis ilk mesajlardan birindeki websitesinde, bahsedilen bitkinin 3 senede urun verdigi yaziyor, gene ayni sitede ilginc bir kazanc/gider tablosu hazirlanmis. Isin ilginc yani o forum ve site 3-4 sene once acilmis. Buna gore verilen sitede kar/zarar tablosunun dogrulu bugun ortaya cikmis oluyor. Bende son durumun ne olduguna dair mesaj yazdim. Bakalim nasil bir sonucla karsilasacagiz.
Demek istedigim internette gordugum kaazanc/zarar tablolarina pek guvenmiyorum. Tarim isi bu kadar karli olsaydi baska ulkeler chip uretmek yerine (ki chip pazari 500 milyar dolar, evet otomotiv sektorunden bile buyuk,birgun ulkemizdeki "buyuk dusunurler" de farkeder umarim bunu) sahip olduklari enerjiyi daha kaliteli tarim nasil yapabilirize aktarirlardi.
Bazi sitelerde hatta "ceviz" icin yazilmis kazanc tablolarini goruyorum, bahsedilen kazanci 2 tane orman, 2 tane ziraat muhendisine gosterdim onlar bile bu rakamlar imkansiz dedi.
Amacim dogru bir sekilde dogru bir urun yetistirmek. Umarim olurda basariya ulasiriz bu konuda ve burada gelip bu basariyi paylasiriz ki baska insanlarda bu basaridan kendilerine yon verebilirler.