View Single Post
Eski 16-03-2011, 21:07   #1438
Badee
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 30-09-2010
Benim bildiğiniz gibi 4 tavugum var bir anne 3 yavruları ıdı kıs feriği idiler ıkısı bır ayı gectı yumurtluyor annelerıde yumurtluyor ara vererek yavrular gun asırı yumurtluyor yanlız farklı bır yumurta koymustum bu hint kırması uzun boyunlu o ferık nedense yumurtlamaya hala baslamadı nedenını bılmıyor 8 ayı gectı dıyer ıkı normal ferıkler yumurtlamaya basladılar ama onda tıkyok.Sımdı gelelım asıl mevzuya.Benım bu yumurtlayan ıkı rahat durmuyorlardı gunduz bahce duvarından atlayıp dolanmaya baslamıslardı cocuk gıbı yaramazlık yapıp ılgınc bır sekılde ben eve gelırken ısten benı görunce hemen ıcerı sıcrıyorlardı.Baktım olucak gıbı deyıl arkadaslar zaten kus gıbıler yakalamak ımkansız bır bana yaklasıyorlar baskasına deyıl yaklasmak ucuyorlar.Neyse annelerı ve dıyer hınt kırması hıc bahceden cıkmazken bu ıkı haydut ortalıgı turluyorlar.Ikı gun önce bu ıkısının kanat uclarını kestım bahceden cımmasınlar dıye.Ama bırde bana sorun ıcım acıdı elım gıtmedı ama mecburum işe gidiyorum malum cıkarken bahceye salıyorum etraf duvarlarla cevrılı genıs bır bahce evın arka kısmında onlara özel herseylerını verıp gıdıyorum malum aksama anca gelıyorum mecburdum ve kestım kanat uclarını sımdı bahceden cıkamıyorlar annelerı ve kardeslerının yanındalar ıkı gundur geldıgımde ama hala üzülüyorum sankı haksızlık yapmısım gıbı gelıyor onlara ama onların saglıgı ıcın bunu yapmam gerektı.Inanırmısınız sankı üzülmüs gibiler o duvara bakıp atlayamıcaklarını kanat cırparak anlıyorlar sankı gıdıp duvarın dıbıne kanatlarını vırpıp kanatlarının kesık oldugunu anlayıp gerı dönuyorlar sankı ama onlar ıcınde ıyı oldu bu kümeste tutmak zorunda kalıcaktım yoksa böylece dısarda bıraka bılıyorum emın bır sekılde.

Badee Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön