View Single Post
Eski 16-03-2011, 20:33   #14
orucoğlu
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 03-08-2010
yukarıda yazılanları tekrar okudumda gerçekten hayretler içinde kalıyorum. Haydi nükleere karşıyız anladım da dünyanın en temiz enerji kaynaklarından yenilenebilir enerji kaynağı hidrolik santrallara karşı olanları hiç anlayamıyorum.
ömründe hiç kanal tipi hes görmemiş,hiç bir santralın su kullanım anlaşmasını baştan aşağıya okumamış, içinde ne yazdığını bilmeyen, onun bunun dedikleriyle gazete haberleriyle, falanca platformun filanca stk nın dediklerine balıklama atlayanlara pes demek demek geliyor içimden.
Biz hala su potansiyelimizin yaklaşık % 25 ini kullanamıyoruz, tamamını değerlendiremiyoruz..
suyun enerjisini alıp tekrar aynı suyu yatağına bırakıyorsunuz hepsi bu.
yok sular satılıyomuş, yok su savaşları çıkacakmış uçmuş gidiyorlar. Ya su devletin,tapu devletin, kontrol denetim devletin siz ne diyorsunuz.
devletin ancak 20 yılda yapabildiği santralı özel sektör 2 yılda yapıp üretime geçiriyor,15-20 yıl sonrada santralı yine devlete bırakıp gidiyor.
Keşke elk.piyasası kanunu 20 yıl önce çıkarılsaydı.
biz bu kafa yapısından dolayı zaten 2011 yılında hala türkiye cumhuriyetinin başkentinde metro yapcaz diye uğraşıyoruz. Elin adamı metro işini 1800 lü yıllarda çözmüş.Su potansiyelini çoktan bir defa değerlendirmiş şimdi suyun suyundan nasıl faydalanırımı hesaplıyor,
Bence bırakalım bu edebiyatı artık. gerçek anlamda suyumuzu damlasına kadar nasıl kullanırız. nasıl tasarruf ederiz, sonuna kadar sularımızdan nasıl faydalanırız onu düşünüp yapmaya çalışalım.
Gerisi devekuşu gibi kafayı kuma gömüp işin edebiyatını yapmaktır.

orucoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön