View Single Post
Eski 15-03-2011, 21:33   #388
dkp
Ağaç Dostu

dkp's Avatar

Giriş Tarihi: 24-06-2006
2007 Kasım' ından itibaren burada tanıştığım arkadaşlarımla veya bireysel olarak Carnosa'dan farklı türler aradım, temin ettim, yetiştirmeye çalıştım, bilgilendim, paylaştım, başardım dediğim de oldu ama ev ortamında olamayacağını erken bulmuştum. Sera ortamında sorunsuz yetişiyorlardı, ben de kış aylarında, kıymetlilerimi bırakmak için sera arıyordum, bir gün bulmuştum.

Ege Ünv.Bot.Blm.' nde gelişimlerini takip ediyor, mutluluğumu bazı dostlarımla paylaşıyordum. Aralık ayında sorumlu hocamız ile görüştüm, Ege' de bir Hoya bölümü kurma dileğimi, en az elli kadar tür ile başlayıp zaman içinde bu sayının artacağını konuştuk. Ticari boyutu olmayacak bir çalışma içinde desteklerimizi, hedeflerimizi, imkanlarımızı konuştuk, antlaştık. Hoya' larımın artık bir ikametgahı mevcuttu. Yetişmelerini ve çiçeklerini görebileceğimiz, uygun zamanlarda ve şartlarda çelik olarak satın alabileceğimiz, bilgi ve tecrübelerin depolanacağı bir kaynak oluşacaktı...

Fazla olan bazı türleri evde hala yetiştirmeye çabalıyorum. Önceki siparişlerimde Carnosa türevlerine ilgisiz kalmıştım ama bunlarla başlamak gerekiyormuş, aksi; emeklemeden koşmak oluyor . 2011 siparişlerimi bu çercevede oluşturacağım.

dkp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön