Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi webgezer
Sn. Kazanlık,
Eğer yapacağım seyahatlerin %90'ini halen yapabiliyor olsam veya yapacağım seyahatlerin tümünü aynı fiyata başka bir şekilde yapabiliyor olsam arabadan kesinlikle vazgeçerim. Siz vazgeçmeyebilirsiniz, daha riskli ve de daha pahalı olduğu halde arabaya binmeye devam edebilirsiniz, bu sizin tercihiniz olur, ama beni zorla arabaya bindirmeniz mantıklı olmaz. Arabada durum maalesef böyle değil keşke olsa; ama nükleer de böyle.
|
Sn sebgezer,, aman sozlerinize dikkat edin , keske olsa falan deyince Sn.meyvelitepe sozluklerden bakip sizede``riyakar, ikiyuzlu``diyebilir,
sizde gormusunuz ki bazi seylerden kacmak mumkun degil, sizin seciminiz degil, ve secme sansinizda yok. kalkip size tabana kuvvet yuruyun demem nasil manasiz ise nukleerden kacmakta bu derece manasiz . RIYAKARLIK, ikiyuzluluk degil,
araba kazalarina gelince ,, burda kastetdigim sey cevre kirliligi degil, elbet. insan hayati. sanirim forumdaki arkadaslar nukleerde olenleri secme sansi olmadigi icin insan oglu insan olarak , kazalarda olenleride secme sanslari varken trafik kazasina karistiklari icin kedi yavrusu olarak goruyorlar.
bu ornegi vermemdeki sebep, nukleere karsi olanlarin kaza riski nedeniyle insanlarin olecegini savunmalari,tarfik kazlarinda da olenler insan oglu insan , kedi yavrusu degil. (****** demeye dilim varmadi, ornek bile olsa hos degil)
her iki durumunda oznesi INSAN, her iki olaydada insanlar oluyor, her iki tarafin suclusu kaza, ve trafikde olenlerin sayisi nukleerler kiyaslanamaz.ve Sn. webgezerin arabalar icin ve benim nukleer icin savundugum gibi secme sansimiz yok.
alinti:webgezer
``Sözlerinizde yenilenebilir enerjiye, onun desteklenmesine karşı bir tepki seziyorum, öbür taraftan yenilenebilir enerjide hem desteklemeyi hem de enerji üretimini araştırıyorsunuz, sanırım bunlardan bir sonuç elde edemediniz bunun tepkisiyle de nükleeri savunuyorsunuz. ``
demek ki ne demek istedigimi neredeyse anlatiyormusum,, kil payi kacirmisim, uzgunum,
``Çünkü geldiğiniz nokta "İnsanlar nasıl olsa ölecek nükleerden ölse ne olur"...``
bu kisim haric beni gayet iyi anlamissiniz, en azindan benimde ugras verdimi anlamissiniz. RIYAKAR olmadigima sahitlik edersiniz artik,,
destek verilmesine tepkiye gelince,, burdada kucuk bir eksen kaymasi var, onuda yerine oturtturursam icim rahatlayacak.
birincisi,, burda tesvik var, yunanistanda da tesvik rakamlari tamamen ayni. ama cok az firma yapiyor,, lutfen insanlari bu noktada salaklikla suclamayin,, herkezin bi bildigi var elbet,
ikincisi tesviklerden biride organik yakitli santrallere,,neden,? cunku ormanda agac cok, agac ve orman yenilenebilir, devlet destekli tekliflerde organik yakit ATIK olarak degil ormandan kesilmis odun olarak veriliyor,, ustelik dal-cubuk-yaprak degil,, basbaya odun,ince dallar ve yapraklar nakliye masrafini karsilamadigi icin ormanda birakiliyor. 15 kutur ve uzeri odunlar termik santralde yakilacak ve CO , NOx,HCl salinimi yapilacak.biliyorum cunku benim bacamdan da bunlar cikiyor.(degerler normlarin altinda, umarim harcadigim emegede tas atmazsiniz)
ucuncusu. arka bahcemde gunes panelleri yok, bu teknolojiyi henuz denemedim, ama gordum ki dediginiz gibi uretilen elektrik sebekeye karistirilinca benimde elektronik cihazlarim karisiyor, bir evden fazlasini, birkac fabrikayi besleyebilecek PV santraller kurulmaya kalkilirsa TEK BASINA yeterli olmayacaktir.icinizden kac kisi son bir yil icinde 15000kW lik 3 fazli 1500dev/dak motor gordu? bunun nasil calistirilabildigini biliyor musunuz,, 15MW motor ve cocuk odasindan buyuk degil.
dorduncusu. arkabahcem kadar yakin mesafede 11 adet DEVLET destekli 1000kWlik ruzgar jeneratorleri hala donmuyor donemiyor cunku ruzgar yok,hemde Balkan daglarinin tepesinde, Sipka daginin hemen yaninda fotograf cekersem ayni karede balkanlari kaybettigimiz son savas noktasinin anitini ve 11 adet jeneratoru ayni kareye sokabilirim,
besincisi .Bahsettiginiz tesvikleri dogaseverler degil, sinir oldugunuz bazi para babalari, bankalar, sermaye cevreleri ve mafya usleniyor.
altincisi. yatirimlarin geri odeme sureleri tesviklere ragmen en az 6 yil. bu demektir ki sadece yenilenebilir enerjiden biraz pahali dediginiz elektrik maaliyeti dediginiz gibi %25 degil %600, hadi OPTIMIST olalim %300 artacaktir.
yedincisi. devlet cogunlugu dis kaynakli banka olacak sermayelere tesvik verdiginde tuketiciden %7 yesil enerji parasi fazladan alacaktir.ben ev faturalarimda dahi bunu oduyorum,
sekizincisi. yenilenebilir enerjide de nakil hatti kullanmak zorundasiniz, nakil hatlarindaki %2,5luk kayip bahsi gecen sistemlerin zaten %11,7 olan (siz%16 almissiniz,)toplam verimine dahil degil,
dokuzuncusu, Turkiyede 2 degil 20 nukleer olursa HES ve TESler kapatilabilir diye dusunuyorum , BEN dusunuyorum baskasi adina konusmuyorum, o zaman dogaya daha fazla katkida bulunulabilir,
onuncusu. japonyadaki deprem 9.0 buyuklugunde, dunyanin mekezi kaymis arkadaslar,, neden bu felaket size kucuk gozukuyor bende bunu anlamiyorum, ve 40 YASINDAKI nukleer santralde sizinti var. ben buna RUSTUNU ispatlamak derim. Turkiyeye gelecek olan santrallerde ucuncu nesil olacak, eski santrallerinde modernize edilmesi taraftari oldugumu soylemistim,
ayrica ,, tesvik veren butun ulkelerde nukleer oldugunu biliyorsunuzdur, bende zaten defalarca oyle dedim,, once nukleer sonra tesvik.
simdi diyeceksiniz, madem bu kadar kotu ve verimsiz niye tesviki savunuyorsun. cunku tesviklerin tamami car-cur olmuyor,, benim gibi 5000kW atik isiyi atmosfere veren hatta sogutmak icin bile enerji harcayan firmalar tesvik alirlarsa gercekten dogayi kirletmeden , jeotermalden bile daha temiz enerji elde edebilirler, sureklidir,
copten enerji uretenler gibi, atikdan enerji uretenler gibi, co-gen turbinler gibi, biyogaz tesisleri gibi soya ve aycicek ureticileri gibi firmalar tesviklenmelidir.
butun bunlarin olabilmesi icin once endustri, yani enerji tuketimi olmalidir. yoksa once yapalim sonra harcariz demek polyannacilik oluyor.
nukleere karsi cikanlar riskleri gorup felaket olarak tanimliyor,, benim gibi evet diyenler faydalarini gorup nimet olarak tanimliyor, bu bakimdan sizlerle anlasmamiz,fikrimizi degistirmemiz mumkun olmayacak. daha fazla kalp kirmaya gerek yok
bilgi paylastikca guzeldir deyip son kez yazdim, ayrinti isteyen olursa ozelime yazsin, tekrar helalleselim. saglicakla