View Single Post
Eski 14-03-2011, 23:18   #322
webgezer
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-02-2010
Sn. Kazanlık,

Eğer yapacağım seyahatlerin %90'ini halen yapabiliyor olsam veya yapacağım seyahatlerin tümünü aynı fiyata başka bir şekilde yapabiliyor olsam arabadan kesinlikle vazgeçerim. Siz vazgeçmeyebilirsiniz, daha riskli ve de daha pahalı olduğu halde arabaya binmeye devam edebilirsiniz, bu sizin tercihiniz olur, ama beni zorla arabaya bindirmeniz mantıklı olmaz. Arabada durum maalesef böyle değil keşke olsa; ama nükleer de böyle.

Türkiye'de nükleer toplam enerji üretiminin ufak bir kısmını karşılıyor ve güneş de dahil olmak üzere alternatif enerji kaynaklarından ucuz değil.

Rüzgar santralleri gayet güzel kuruluyor ve de çalışıyor. Türkiye'de iş adamları sıraya giriyorlar santral için, alış desteği de çok sınırlı neredeyse yok. Güneş sistemleri yurtdışında örnek proje aşamasında ama gelecek vaad ediyor.

Sizin arka bahçenizde güneş enerjisinin çalışmıyor olması, etrafınızda büyük çaplı bir yenilenebilir sistem kurulmamış olması, olamayacağını göstermez, bu bir ölçek işidir, eminim etrafınızda nükleer enerji santrali kurup çamaşır makinası çalıştıran da yoktur.

Yenilenebilirin desteklenmesine gelince her yeni teknoloji desteklenir, kaç tane başarısız hem de milyar dolar ölçeğinde nükleer santral var ?

Sözlerinizde yenilenebilir enerjiye, onun desteklenmesine karşı bir tepki seziyorum, öbür taraftan yenilenebilir enerjide hem desteklemeyi hem de enerji üretimini araştırıyorsunuz, sanırım bunlardan bir sonuç elde edemediniz bunun tepkisiyle de nükleeri savunuyorsunuz. Çünkü geldiğiniz nokta "İnsanlar nasıl olsa ölecek nükleerden ölse ne olur"...

Yenilenebilirin kolay olduğunu, ucuz olduğunu kimse söylemiyor, ancak mümkün olduğu ve de yapılabilir olduğu bir gerçek... Dediğim gibi bunlar sistem işi, bu işe erken hele de küçük ölçekte kalkışanların sıkıntı yaşamaları normaldir, umudunuzu kaybetmeyin. Merak ediyorum, siz şimdi aldığınız destekle elektrik tüketiminizin %50'sini güneşten karşılıyor olsaydınız hatta fazlasını devlete satıyor olsaydınız halen nükleeri mi savunurdunuz ?

Düzenleyen webgezer : 14-03-2011 saat 23:48
webgezer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön