View Single Post
Eski 14-03-2011, 13:39   #19
ttuzunalp
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 04-04-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seaa Mesajı Göster
Sayın ttuzunalp yazdıklarınıza göre toprak karışımınız humuslu torf +çam kabuğu parçaları. Benim şurda sakıcalı gördüğüm bir durum var humuslu torfa ya dere kumu ya da perlit malzemesi atmanız gerekirdi çünkü torf suyu çok tutar ve saksınıza perlit ve dere kumu destekli toprak karışımı koymazsanız ise toprağınız sürekli nemli kalacak ve ağacın kökleri çürüyecek ben 4 senedir bu konularla ilgilenmeme rağmen hala bu konudan dolayı ağaçlarımı kaybediyorum o yüzden bu kadar hassas davranıyorum hatta saksının dibine çakıl taşları koyunki drenajı rahat olsun toprağın. Çam kabuğu parçaları ne işlemde kullanılıyor biliyormusunuz? toprağın havalandırılmasındamı yoksa drenajındamı bu açıkçası bende soru işareti bıraktı.

İmkanınız varsa kahverengi ya da koyu kahve rengindeki orman toprağı pomza taşı ve dere kumu karışımını saksılarda kullanınız. Orman toprağı bulamıyorsanız bahçe toprağıda alabilirsiniz. Saygılarımla Nezih.
Öncelikle değerli zamanınızı ayırdığınız için teşekkür ederim.
Konuyla ilgili olarak aldığım saksıların hepsinin altında en az 6 adet yerlerinden delik açtım ibreli oldukları için 10 günde bir sulama yapıyorum bunun yanısıra çam kabuklarını üst düzeye yakın yaklaşık 1 cm boyutlarda kırarak toprağa serptim amacım topreğı zenginleştirmek yaklaşık 60 litrelik toprağı hanımelimde dahil olmak üzere hepsine pay ettim ve inanın 3 gündür belim ağrıyor sanırım tekrar o toprağın altına bahçe toprağı koymak bana gelmeyeck ,şimdi çürüme olabilir dediniz içime kuşku düştü çürümeme ihtimali olmayabilirmi?
onları kaybetmek istemiyorum. Bu arada güberyi tek bitkiye 35 gr olarak verin diyor bir avuç 50 gr olduğuna göre 1 avuçtan biraz az döktüm hepsine sizce torflu toprak kullandığımdan dolayı 20 günde bir sulama yapmam daha mı doğru olur?
Bilgi paylaşan tüm dostlara Saygıalrımla...

Düzenleyen ttuzunalp : 24-11-2011 saat 15:54 Neden: eksik metin
ttuzunalp Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön