View Single Post
Eski 14-03-2011, 13:19   #18
seaa
Ağaç Dostu

seaa's Avatar

Giriş Tarihi: 17-08-2008
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ttuzunalp Mesajı Göster
Merhaba tekrar

Saksılarımı bir önceki saksılara göre 2 büyüğünü aldım iyi gelişsin diye bunun yanı sıra toprak karışımım ise şu şekilde humuslu torf+çam kabuğu parçaları+kimyasal gübre koçtaştan aldım 15/7/7 şeklinde (mavi ladin.servi,ibreliler için olan) bir avuç tan biraz az koydum.
Sizce gelişme süreci nasıl gerçekleşir. *** syg.
Sayın ttuzunalp yazdıklarınıza göre toprak karışımınız humuslu torf +çam kabuğu parçaları. Benim şurda sakıcalı gördüğüm bir durum var humuslu torfa ya dere kumu ya da perlit malzemesi atmanız gerekirdi çünkü torf suyu çok tutar ve saksınıza perlit ve dere kumu destekli toprak karışımı koymazsanız ise toprağınız sürekli nemli kalacak ve ağacın kökleri çürüyecek ben 4 senedir bu konularla ilgilenmeme rağmen hala bu konudan dolayı ağaçlarımı kaybediyorum o yüzden bu kadar hassas davranıyorum hatta saksının dibine çakıl taşları koyunki drenajı rahat olsun toprağın. Çam kabuğu parçaları ne işlemde kullanılıyor biliyormusunuz? toprağın havalandırılmasındamı yoksa drenajındamı bu açıkçası bende soru işareti bıraktı.

İmkanınız varsa kahverengi ya da koyu kahve rengindeki orman toprağı pomza taşı ve dere kumu karışımını saksılarda kullanınız. Orman toprağı bulamıyorsanız bahçe toprağıda alabilirsiniz. Saygılarımla Nezih.

seaa Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön