View Single Post
Eski 14-03-2011, 10:00   #288
kazanlik
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-06-2010
Sn. Kirmit, Forum`un agaclar.net olmasi, forum uyelerinin bizim gibi dogasever olmasi, Japonya`da bir nukleer sizinti RISK`inin olmasi gibi sebebler nedeniyle dunyada nukeeri savunan tek insanin ben oldugum izlenimi dogmus.
Forumda bolca gecen risklerinde farkindayim, radyasyon bagimlisi, tiryakiside degilim, Profilimde yazdigim gibi yenilenebilir enerji kaynaklari konusunda hem ilgili hemde bilgiliyim, ayrica termik santrallerin ve HES lerin yaptigi doga tahribatinin da farkindayim, Ozellikle termik santrallerin sebep oldugu sera gazi salinimlarini bizzat yasiyorum,, 15MW gucunde kurutucularin bacagazi emisyinlarini her gun olcup normlarin altina cekmek icin harcadigimiz para, emek, tecrubeyi dusundugumde vardigim sonuc yenilenebilir enerjinin ne kadar GEREKLI oldugu savidir. ozelliklede cozum yollarinin ormanlarin gelecegini ne kadar yakindan ilgilendirdigininde bilincindeyim, Hatta ruzgar enerjisinin ormanlarda yuzey sularinin tasinmasi icin kullanilmasi yolunda PATENT almayi bile dusunmustum, calistigim fabrikadaki atik isidan yararlanarak enerji uretmenin yollarini ararken jeotermal kaynakli santraller konusunu arastirdim, (su anda teklif asamasinda ) kendi cabalarimlada Peltier element kullanarak dusuk isi kaynaklarindan yararlanma yollarinida kucuk duzeneklerde test ettim. 1000m2 bahcemdeki kuyu suyunu ruzgar enerjisi ile sulama sistemi icin kucuk denemeler yaptim, Gunes panelleri ile elektrik uretme yontemleri konusunda seminerlere katildim, teklifler aldim, butun bunlarin yani sira evimde ve is yerinde enerji tasarruf yontemlerini arastirip uyguladim, Bu nedenledir ki nukeer baslikli forumdaki ilk mesajim isi yalitimi konusundadir. Su anda fabrikayi klima , elektrik sobalari ve dohalgaz yerine atik isidan faydalanarak isinan ofisimde calisiyorum, yaz aylarindada buz gibi balkan suyuyla serinleyecegiz. yatirim maaliyeti 40000euro, geri donusumu (devlete satmadan-tesvik almadan)2,8 yil.

Defalarca yenilenebilir enerji yontemlerinin arastirilmasi gerektigini soyledim, Devlet tesvigi ve yenilenebilir enerji konusunda tecrubelerimi paylasmami ``karalama`` olarak nitelendirmeniz cok yazik.Halbuki hersey sandiginiz kadar toz pembe degil.

ben yenilenebilir enerji yontemlerini dahada ileri goturup YENEBILIR enerji kaynaklarini daha cok savunuyorum, soya fasulyesi , aycicek gibi.

ben oncelikle nukleer santrallerin kurulup daha sonra HES lerin, termik santrallerin kapatilmasi gerektigini savunuyorum,

Ben tasarruf yontemlerinin devlet tarafindan desteklenmesi gerektigini, izolasyonsuz bina insaatlerine musade edilmemesi gerektigini, tungusten lambalarin yasaklanmasini, kiremit yerine gunes panellerin konulmasinin tesvigini savunuyorum,

Ben AR-GE calismalarinin arttirilmasini savunuyorum,,

bence nukleer japonyadaki depremden sonra RUSTUNU ispatlamistir. Dunyanin merkezinin kaydigi bir depremde radyoaktif kirlenme neredeyse yok. tekrar HELAL olsun.

Yeni teknolojilerle verimin %80 olacagi, kullandikca fiyatinin dusecegini yazmissiniz. bu konuda bilimsel veriler var, haklisiniz sonuna kadar hepinizi destekliyorum, ama nukleerin zararlarinin yok edilebilecegini, gunun birinde arabalarda bile kullanilabilecegini niye kabul etmiyorsunuz.? gunun birinde nukleer kaynak olarak siradan maddelerin kullanilamayacagini ne biliyorsunuz? siz hic dizel motorlu yuk gemisi motoru gordunuz mu? bir piston icine ayni anda 3 insan girip birbirlerine degmeden temizleyebiliyorlar, ve bu pistonun icinde gul suyu yanmiyor, petrol kaynakli yakit yaniyor, CO emisyonlari dogayi kirletiyor. petrol kaynakli yakit bitince gemileri neyle calistiracaksiniz? yelken lemi?

Ben nukleer sevdalisi, yenilenebilir enerjiyi karalamaya calisan sermaye yanlisi biri degilim, ben gercekleri goren , hatta Teknolojik cihazlarla OLCEBILEN, dogayi seven , bilgiyi paylasan tecrubeli bir muhendisim, Japonyada 3 degil 3milyon insan hayatini kaybetse bile,, japonlar cinlilerin somurgesine girse bile hic kimse nukleerden vazgecmeyecektir. japonlar bile.

Gaz yagini tercih eden arkadaslara gelince,, gaz yagida petrol kaynaklidir ve CO salinimi vardir. burdaki antikacida varmi diye bakar ilgilenenlere bildiririm, bulamaz isem USB porttan beslemeli 4 LEDli kucuk aydinlatma armaturleri var.bilginize.

kazanlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön