View Single Post
Eski 13-03-2011, 15:37   #277
Dogasever
Ağaç Dostu

Dogasever's Avatar

Giriş Tarihi: 05-04-2007
Sn Kazanlik
Şu anda %16-23 arasında değişen panel veriminin çok kısa bir süre içinde yeni ve üretimi daha ucuz ve kolay malzemelerle %70-80'lere çıkacağını biliyor musunuz? Bu araştırmaları takip ediyor musunuz?

Birden fazla (2-3-4) enerji bandı boşluğu olan yeni malzemeler üretildiğini biliyor musunuz. Bu yeni malzemeler, güneşten yararlanma verimini çok yüksek değelrere çıkarıyor. Çatıya koyacağınız ~1 m2 lik bir panel ile tüm evin ihtiyacı karşılanabilecek. Ben bu araştırmaları yakından takip ediyorum.

Ayrıca, bahsettiğniz teklifte verdiğiniz rakamlar geçrketen çok yüksek. Teklifi hangi firmadan aldığınızı bilmiyorum ama sanırım tek kristal Silisyum panel kullanıyor olmaları gerekir. Bunlar en pahalı panellerdir. Şiödi onlarla hemen hemen aynı verimde, alaşımlandırılmış çok kristalli, amorf silika ya da P veya O ile doped Alümiyum veya Çinko oksit paneller var. Fiyatları yaklaşık 1/10'a kadar daha ucuz. Ben, küçük panellerden bahsetmiyorum. Ayrıca, yarı saydam paneller de var. Bunlar evlerin camlarına monte ediliyor. Ayrıca, evlerin duvarlarına monte edilen (karo seramikler gibi) paneller de var. Hem dekoratif hem enerji üretiyor.

Düzenleyen Dogasever : 13-03-2011 saat 15:54 Neden: ek
Dogasever Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön