Emre merhaba, bonsai yapmak icin guzel bir agac secmissin. Tourkananin da dedigi gibi guzel bir cift govdeli[gelin kaynana] tarzi yapabilirsin.
Cift govdeli tarzlardaki, bir iki onemli noktayi ben de tekrarlayim, yaparken yardimci olur:
1-Govdelerin ikisi de, ayni boyda olmamali
2-Govdenin biri digerinden, az onde olmali, ikisi de ayni hizada olmamali
3- Ilk dal, genelde kisa boylu olan agactan cikar.
4-Iki govde arasinda, dal olmamali
5-Govdeler, genelde topraga yakin bir yerden ayrilmali[agacin govdesinin yukarilarindan bir yerinden govde ikiye ayrilmamali]
6- Genelde buyuk govde, kucuk govde uzerine hafifce egilmis olur.
Simdiden kolay gelsin.
Sayin Zerrin uslunun tel icin endiseleri anliyorum, yine de tel agaca ve dallarina gevsek bir sekilde sarilmamali. sarilan tel agaci kendi basina kesip yaralamaz[uygun tel ve dikatli sarilmak kosulu ile] agac gelisip buyuduk sonra teli icine alip buyudugu icin yaralanma baslar. Bu yuzden tel sarili agac ve dallari belirli araliklarla kontrol etmek gerekir.bilhassa agacin buyume mevsimlerinde daha dikkatli olmali, tel bir yaraya sebeb olmadan cozulup alinmali ve gerekirse tekrar sarilmalidir. Sarili tel agac uzerinde bir yildan fazla kalmamali, agac ve ya dal uzerinden cozulup alinmali. Gerekirse yeni bastan sarilir.
ONEMLI NOT: TEL YARASININ AGAC UZERINDEN KAYBOLMASI YILLAR ALABILIR, KIMI ZAMAN DA KAYBOLMAZ VE AGAC UZERINDE CIRKIN BIR GORUNTU BIRAKIR .
|