View Single Post
Eski 13-03-2011, 07:33   #273
kazanlik
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-06-2010
Sn. webgezer,, hesabinizda hic bir hata yok, uygulamada eksikler var,, bildiginiz seyleri tekrar edersek,, bu panelleri nereye yerlestireceksiniz? bilgisayarinizda kullandiginiz UPS ile bu isi yapamazsiniz,UPS maaliyetini hesaba katmamissiniz, ayrica UPS icindeki akulerin omru kullanilmasalar bile 3 yildir. geceleri elektrigi nereden bulacaksiniz? bu sorunlar sadece evinizin catisindaki sistemler icin gecerli , Turkiye`nin enerji ihtiyacini karsilayacak panellerde daha buyuk sorunlar cikacaktir. forumda 6m2/kw alan verilmis bu hesaptan gidelim,, 1000MW icin 6milyon m2 alan gerekecek. bu alani nereden bulacak siniz? PV`lerin altinda tarim yapamazsiniz, PVlerin golgesinde kalan canlilar bundan etkilenmeyecek mi? kucuk PV ler catilarda olsa (cok guzel bir fikir) o kadar catiyi nereden bulacaksiniz? 1000MW gibi bir PV sitemi yaptiginiz zaman bunu 1000metre uzaga tasimak isteseniz bile trafo kullanmaniz gerekecek, biri gerilimi yukseltecek, digeri tekrar dusurecek, yani kayiplar gene olacak, kayiplarin onune gececeginiz teknoloji maaliyetinizi arttiracak, daha kotusu toplam veriminizi dusurecek, isinan UPS leri sogutmak icin benim gibi klima calistiracaksiniz, v.s.
bunlarin hepsi asilabilir diyorsaniz,, ki dogru asilabilir. ama ekonomik ve verimli degil.

dunyada enerjisinin tamamini yenilenebilir enerjiden elde eden bir evden fazlasini gostermeniz gerekiyor. sizin evinizde ve ya calistiginiz ofiste elektrik kesintisini ve ya elektrik dalgalanmasini normal karsilayabilirsiniz ama benim calistigim fabrikada her elektrik kesintisi veya elektrik dalgalanmasi YANGIN riski ve uretimin durmasi demek.

Gunes panelleri elektrigin olmadigi noktalarda , cok kucuk guclerde, acil durumlarda aydinlatma ve haberlesme amacli mukemmel bir cozumdur, odediginiz paranin kat kat fazlasini hakeder. ben kablo cekmenin cok maaliyetli oldugu noktada gunes paneli kullanacagim. LED aydinlatma ile 40W. Gordugunuz gibi bende yenilenebilir enerji kaynaklari kullaniyorum,, bunlara karsiymis gibi forumdaki arkadaslar bana saldirmasin lutfen.

sizce benim hesabimda nerelerde hata var?
sizin gunes panelleri ile hangi cihazlari calistiriyor sunuz?
Yukarda bi yerlerde tesvik verilmesi halinde termik santrallerde ormanlarin yakilacagini soyledim, sizce bu hesapta bir hata var mi?

Enerji nakil hatlarinda %19 kayip var yaziliyor.. bu bilginin kaynagini ogrenebilir miyim?

kazanlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön