View Single Post
Eski 13-03-2011, 00:16   #267
webgezer
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 12-02-2010
Nükleere evet diyen yenilenebilir enerji konusunda tecrübeli olanlar acaba benim yanıtını bulamadığım iki konuda beni aydınlatabilirler mi ?

Nükleer santralde elektrik üretmek madem ucuz neden devreye girdiğinde en pahalı elektriği nükleerden alacağız ? (ilk yıl 18 sent/kwh'ten başlayarak ortalamada 15.35cent'ten) ?

Şu anda devlet rüzgardan üretilen enerjiyi 7.5sentten alırken, iş adamları rüzgar santrali kurmak için sıraya girmişken ve hidrodan sonra en ucuz birim elektrik üretim fiyatı rüzgarda iken, devlet bu desteği 18sente çıkarsa kurulacak bu iki nükleer santral kadar elektrik üretecek rüzgar santrali kurulmasının önündeki engel nedir ?

Aynı hesabı nükleer enerjinin riski ve öngörülmeyen maliyetleri için bir ek maliyet koysanız -örneğin %40- gibi sonuçta elde edeceğiniz rakam 25sent olacaktır, böyle bir rakama aynı kapasitede güneş enerjisinden elektrik elde etmenizi engelleyen nedir ?

Son olarak ben çatıya koyacağınız paneller ile son kullanıcı elektrik alış fiyatına elektrik üretebileceğinizi söyledim, hesabını da verdim, siz hesabımın doğru olamayacak kadar güzel olduğunu söylediniz de neresi yanlış onu söylemediniz, bir zahmet onun da doğrusunu söylerseniz sevinirim.

webgezer Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön