View Single Post
Eski 12-03-2011, 23:12   #266
kazanlik
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 22-06-2010
forumu az once tekrar basindan sonuna okudum,, ve sunu farkettim,, nukleere evet diyenlerin ortak yani ya disa bagimli olmak istememeleri **** Yenilenebilir enerji kaynaklari hakkinda TECRUBE leri olmasi.

bildigim kadariyla henuz Turkiye`de yenilenebilir enerji kaynaklarina tesvik verilmiyor **** yeterli degil.
Burdaki durumdan bahsedeyim,, eger bir termik santral kurar ve komur yerine Ormandan AGAC kesip yakarak elektrik elde ederseniz devlet sizden alis fiyatini kendi sattigi fiyatin 2,37 katina almayi garanti ediyor, bu santral TERMIK santral , sera gazi salinimi en ust noktada. YAS agac kesilerek KAZANlarda yakilacak,, Bu isi yapanlara verilecek parada benim faturama %7 yansiyacak.

mart -2011 tarihli aldigim teklifte saatte 600kWh elektrik uretecek santral maaliyeti 1,25milyon euro. geri odemesi 2,7 yil. yakilacak odun (atik degil, ormandan odun) 40.000ton/yil .nukleere esdeger metrekare ormani buyrun hesaplayin,, odunun yanma enerjisi 2,7kW/kg,, termik santral verimi %36,5 (aklimda kalan)

herkez termik santral kurarsa o zaman odun fiyatlari tavan yapar.(zaten bu ise orman yetmez, ) odun fiyatlari artarsa kagit ve ahsap tarih olur, heryerde plastik kullanilmaya baslar. termik santrallerin atiklari, seragazlari, filtrelerin eneji ihtiyaci, temiz su tuketimi. issiz kalacak orman isletmeleri. gordugunuz gibi yenilenebilir enerjininde RISKleri var.

Burada tesvik var, ve forumdaki arkadaslarin israrla soyledikleri gibi, elektrik faturamin%7si kadar yesil enerji odememe secme sansim YOK. tahillarin ,ayciceklerin biyoDIZEL yapilip bana GDO`lu kalitesiz yag satilmasina karsi cikma sansim YOK, Secme sansim YOK.

diyebilirsiniz ki sonucta radyasyon yok, nukleer yok, ee, burda 3 tane nukleer var. yesil enerjiye tesvikte var. isteyenlere resmi yazilari gonderirim,, Turkiye`de bundan farkli olacak hali yok, cepten yiyecek sonucta. Demek ki nukleer`in alternatifi once nukleer santralleri kuracaksiniz, mevcut ihtiyaci karsilayacaksiniz,, sonrada soya fasulyesi yetistireceksiniz. Dunyada herkez boyle yapiyo. ALLAH askina herkez boyle yapiyo diye bizde boyle yapmak zorunda degiliz, onlar camdan atlarsa sendemi atlayacak sin demeyin,, Alternatiflerinizi soyleyin,,
benim alternatifim once nukleer kurulacak, sonra HES veTES ler kapatilacak, ondan sonra yenilenebilir ve alternaifler kurulacak.

kazanlik Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön