View Single Post
Eski 12-03-2011, 22:17   #11
MeyveliTepe
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Alıntı:
belliki sizin bakisiniz ve benim bakisim,, sizin frekansiniz ve benim frekansim cok farkli. Israrla nukleeri savunanlari riyakarlikla, sermayecilikle, umursamazlikla suclamaya devam ediyorsunuz. sizin dusuncenizle elektrik insani carpiyor deyip kullanmamali, kaza oluyor diye araba kullanmamali, GMO`lu diye yemek yememeli, kopekbaligi var diye Floridada yuzmemeli,
Yine aynı şeyi söylüyorsunuz. Söylediğiniz şey, nükleer risklerin kabul edilmesi gerektiği yönünde, öyle değil mi? Şunun ayırdına vardığınızı farkedemedim hala. Uçağa binmek risklidir (evet 1/9,2milyon olasılıkla). Siz bu riski biliyor ve göze alıyorsanız uçağa binersiniz. Sizin seçiminizdir. Sizin bu uçağa binmenizden toplumun tümü etkilenmez. Sizin uçağa binmeniz toplumu riske sokmaz. Uçak düşerse sizin tercihinizdir. O uçağa zorla bindirilmemişseniz kimse kimseyi suçlayamaz. Macera istiyorsanız Floridada, hatta Güney Afrikada açık denizde yüzersiniz. Bu eyleminiz -aileniz dışında- kimseye bir etki yapmaz. Olsa olsa ailenize hesap verirsiniz.

Öte yandan, ülkede nükleer reaktör kurulması, hiç kaza olmaması durumunda dahi -uzun vadeli çevresel kirlenmenin dışında-, riskler bakımından (uçak kazasından 15bin misli daha fazla olasılıkla) bu riski göze almayanları da, toplumu da riske sokar.

Evet, frekanslarımız farklı. Ülkede nükleer reaktör kurulmasını savunanları, her şeyden önce sorumsuzlukla, ülkeye karşı suç işliyor olmakla suçluyorum. Zamanında televizyonda radyasyonlu çay içip toplumu da buna teşvik edenleri suçladığım gibi.

Bir yandan kimsenin bu sebepten ölmesine razı değilim deyip, öte yandan insanların istekleri dışı ölmelerine sebep olacak bir şeyin yapılmasını savunmuyorum. Kimsenin isteği dışı radyasyondan etkilenmesini istemiyorum, o halde bunu sağlayacak her girişimi de kökten reddediyorum. İşin sermaye tarafı, bu suçu işlemeye hazır olanların motivasyonları ile ilgili.

Şu anda Fukushima'dan başka yerlere götürülmeye çalışılan, bir yandan da iodine yutturulan insanların, bu felaketten sonra mühürlenecek olan santralın yanına bir yenisinin inşa edilmesi arzusunu taşıdıklarını düşünmüyorum. Bu insanların şimdi çektiklerini kendilerine hak gördüklerini de sanmıyorum.

Bu kadar basit. "PC'yi kapatın, gaz lambasını yakın" saçmalığını da bırakın lütfen. Siz kendinizi radyasyona bularsanız sizin seçiminizdir. Kandırılmamışsanız, biliyorsanız mesele yok. Ama sizin bu merakınız benim çocuğumu etkileyecek ise buna karşıyım.

Evet, GDO konusu da böyle. O da insanların isteği dışında, gizlenerek, adeta zorla insanlara yedirilmek istenen bir şey. Bunu yapabilmek için devletler, ticaret örgütleri vs. neler yaptıkları da meydanda. Asla insanların aslında ne yediklerini bilmelerini istemiyorlar. Oysa bundan korkmasalardı, bir kısım insan GDO'lu bir şey yemezken belki bazı meraklıları iştahla yerdi. Bakın, açlığın eşiğindeki bir ülkeye yediremediler. Size göre bunu da tevekkül ile karşılayıp iştahla yemek gerekiyor olabilir. O da sizin seçiminizdir, ama benim değil.

Ne iş yaptığımın bir önemi yok. Bir zamanlar Peco energy'nin kontrol prosedürlerine bile bulaşmışım (yeni hatırladım). Bunun optimistik olmak ile de alakası yok. Sadece neyi istediğimi, neyi neden istemediğimi söyleyebiliyorum, hepsi bu.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön