View Single Post
Eski 12-03-2011, 15:18   #25
bensahin
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 01-03-2011
Şehir: Kocaeli
Mesajlar: 7
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi CerkezEthem Mesajı Göster
Youtube gördüğüm ve çok ilgimi çeken bu ağacın tohumu nu ebay üzerinden almıştım. İçinden çıkan çimlendirme talimatını uyguladıktan sonra 5 tohumdan birisi tuttu, o da 3 tane fide çıktı bir tohumdan. Vakit bulunca fotosunu çekip buraya koyarım. Peki nedir bu Marula Ağacı derseniz;

Afrika'da yetişen tohumları protein açısından zengin, meyvesi yenen ve likör yapımında kullanılan, yağı ise afrika'nın en önemli kozmetik hammaddelerinden biri olan bir bitkidir. (sclerocarya birrea). frika'da, Etiopya ve KwaZulu-Natal (Güney Afrika) arasındaki topraklarda yetişen "Marula" adlı ağaç, sağlık saçan özellikleri ile dikkat çekiyor. Bir portakaldan dört kat daha fazla C vitamini içeren "Amarula" adında altınsarısı, erik büyüklüğünde meyve veren Marula, yerli halk tarafından büyük bir nimet olarak kabul ediliyor. Meyvelerinden reçel, bira ve şarap üretilebilen ve yağı ile cilt bakımı ve burun-kulak damlası olarak yarar sağlayan Marula, kozmetik firmalarının da dikkatini çekiyor. Bir Alman firmasının "Amarula cream" adı altında ürettiği bir likör ile damaklara hitap eden Marula, doğal ortamlarında yaşayan fil ve zürafalar tarafından da severek yeniliyor.

Meyve nin en büyük özelliği ise kendi bünyesinde alkol barındırması yani 3- 5 meyvadan sonra "kafam güzel abi" moduna girebilirsiniz.

Youtube' de Marula Tree olarak aratarak ne demek istediğimi çok daha iyi anlayacağınızı umuyorum.
Tutan fide yaşıyorsa fotoları koyar mısınız?

bensahin Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön