Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever
Sn Kazanlik
Yukardaki bilgilerde bir yanlışlık var gibi geldi bana. Emin misiniz? .ok pahalı. Ben de Panel üretim fabrikası kurmak için teklif almıştım. Yaklaşık 5-6 milyon Euro idi. Ve birim panel üretim maliyetleri de epey düşüktü. (Amorf silika panel üretimi için).
|
Sizin aldığınız teklif sadece küçük panelleri monte etmek için bir tesistir. Çünkü gerçek anlamda panel imalatı yapan bir kaç firma var. Diğer firmalar bu küçük panelleri (yaklaşık 10 x 10 cm) birleştirerek 12 V ya da 24 V. luk daha büyük paneller haline getirir. Bunun için de o kadar bir maliyet gerekmez. Bilmiyorum elektronik bilginiz ne kadar ama şu örneği verebilirim Türkiyede direnç üreten bir tesis bile yok. Örneğin Türk markası diye bildiğiniz bütün tv **** bilgisayar markaları Türkiyede sadece montaj işini yapar. Kesinlikle bir üretim söz konusu değildir.
Kaliteli bir panel 300 -400 € civarındadır. Ve bu paneller de üretilen elektrikleri kullanmak için inverterlerle 220 v a yükseltilmesi gerekir. Eğerki biz evlerimizdeki bütün tesisatımızı değiştirip 12 v luk bir sistem kurarsak lambalarımızdan tutunda çamaşır makinamıza kadar 12 v ile çalıştırırsak bu enerjiyi verimli kullanırız. Şu anda 12 V luk buzdolabı ve çamaır makinaları mevcut. Ancak bunlar yatlar ve karavanlar için olduğundan lüks sınıfına girmekte ve 3-4 katı fiyata satılmakta. Bunun için çok yol almamız gerekecek