View Single Post
Eski 11-03-2011, 22:13   #231
engraulis
Ağaçsever

engraulis's Avatar

Giriş Tarihi: 08-01-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Dogasever Mesajı Göster
Sn Kazanlik
Yukardaki bilgilerde bir yanlışlık var gibi geldi bana. Emin misiniz? .ok pahalı. Ben de Panel üretim fabrikası kurmak için teklif almıştım. Yaklaşık 5-6 milyon Euro idi. Ve birim panel üretim maliyetleri de epey düşüktü. (Amorf silika panel üretimi için).
Sizin aldığınız teklif sadece küçük panelleri monte etmek için bir tesistir. Çünkü gerçek anlamda panel imalatı yapan bir kaç firma var. Diğer firmalar bu küçük panelleri (yaklaşık 10 x 10 cm) birleştirerek 12 V ya da 24 V. luk daha büyük paneller haline getirir. Bunun için de o kadar bir maliyet gerekmez. Bilmiyorum elektronik bilginiz ne kadar ama şu örneği verebilirim Türkiyede direnç üreten bir tesis bile yok. Örneğin Türk markası diye bildiğiniz bütün tv **** bilgisayar markaları Türkiyede sadece montaj işini yapar. Kesinlikle bir üretim söz konusu değildir.
Kaliteli bir panel 300 -400 € civarındadır. Ve bu paneller de üretilen elektrikleri kullanmak için inverterlerle 220 v a yükseltilmesi gerekir. Eğerki biz evlerimizdeki bütün tesisatımızı değiştirip 12 v luk bir sistem kurarsak lambalarımızdan tutunda çamaşır makinamıza kadar 12 v ile çalıştırırsak bu enerjiyi verimli kullanırız. Şu anda 12 V luk buzdolabı ve çamaır makinaları mevcut. Ancak bunlar yatlar ve karavanlar için olduğundan lüks sınıfına girmekte ve 3-4 katı fiyata satılmakta. Bunun için çok yol almamız gerekecek

engraulis Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön