Merhaba arkadaşlar. Yeni sezon artık başlayacak. Burada karlar eridi. Sebze adalarını ilk defa deniycem. Geçen sene başkasına ait bir arazide bir çok ürün hasadı yapmıştım.
Bu sene meyve adaları yapacağım.
Sayın Meyvel Tepe'nin blogları ve sitede vermiş olduğu bilgiler beni çok etkiledi. Eşimin bütün itirazlarına rağmen yapmaya karar verdim.
Öncelikle bugün ölçülerimi aldım. 1.20 * 3.00 ölçülerinde 8 adet ada yapmayı planlıyorum.
cocopeat,leneordit, kemik tozu, perlit, bahçe toprağı, yanmış sterilize koyun gübresi kullanıp, damlama sistem yapmayı planladım.
Adaların kenar malzemelerini kayın ağacından yapmayı düşünüyoruz. (buraların ormanında çok ve ucuz)
Yaptığımda inşallah resimlerimi gönderirim.
Bu arada biberlerimin tohumunu bugün ektim. Çimlenmesi biraz sürüyor. 15-20 gün sonra şaşırtıp viyollere alacam.
Ancak bir sıkıntım var. Ben bu malzemeleri sipariş verecem. Hemde acil.. Bir site var. "Magicplant" bu ürünlerin satışını yapıyor ve ne alırsanız alın sabit kargo 6.5 Tl diyor. Acaba güvenilirmi? merak ediyorum. Malum alacağım malzeme 800 - 900 TL civarı tutuyor.
Başka bir sıkıntım ise. Ben bu adaları yaptığım zaman altındaki otlar adadaki topraktan yüzeye doğru çıkmaz mı? bu sorunu nasıl aşarız?
Şimdiden teşekkürler.Cevaplarınızı bekliyorum.
|