Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Kirmit
Sayın engraulis,
Hiç gazyağı lambasıyla aydınlatılan bir odada yaşanan sohbete tanık oldunuz mu? Yaşadıysanız unuttunuz mu? Söylediklerinizden en çok bu ilgimi çekti ve çocukluğumda köyde yaşadığımız şeylerdi. Şehirden köye tatile giderdik yaz ayları. İnanın o kadar da kötü değildi ve hatta çok sosyal eğlenceli günlerdi. Komşular biraraya gelir, akşam yemeği sonrası sohbet edip güler eğlenirdik. Buna kötü demeniz size göre, yani göreceli. Sadece bunu eklemek istedim.
|
Ben gazyağı ile aydınlanmaya kötü demiyorum. Karne ile alınmasından bahsediyorum. Benim evimde halen o lambalardan mevcut. Burada bir çok insan hâla köy özlemi duyarken ben genç yaşımda istanbulu terkedip kendi köyüm olmadığı halde, kendime bir köy bulup yerleştim. Bir senedir de şehir stresinden uzak doğal bir yaşamım var. Sizler şehirlerde içinde ne olduğunu bilmediğiniz gıdaları yerken ben bahçemde kendi sebzelerimi yetiştirip sabahları taze köy yumurtası yiyorum. Uzun bir süreden beri de elektrik ve ısınma konusunda çevreyi kirletmeden nasıl enerji üretirim diye araştırma yapıyorum. Keşke eski günlerdeki gibi insanlar tek bir gaz lambası etrafında toplansa da muhabbet etse. Aynı evde yaşayıp birbirinin yüzünü ancak pazardan pazara gören insanları gördükçe acıyorum.
Köy özlemi içinde olupta gidecek köyü olmayanlara ya da bir süreliğine bile olsa şehirden uzaklaşıp doğayla içiçe olmak isteyenlere kapım her zaman açık.